RASPORED

Hrvatska u skupini s Austrijom i Argentinom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Davis cup
Foto: HTS/Mario Ćužić
Davis Cup
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
Davis Cup
16.09.2019.
u 10:57
Natjecanje donosi 750 ATP bodova za pobjednike u pojedinačnoj konkurenciji, što je manje od grand slam turnira (2.000 bodova), Mastersa (1.500) i Mastersa 1.000, ali više od ostalih turnira, dok nagradni fond iznosi 15 milijuna dolara (oko 13,5 milijuna eura)
Pogledaj originalni članak

Hrvatska teniska reprezentacija je u skupini E ATP kupa s Austrijom i Argentinom, odlučio je ždrijeb za to natjecanje održan u ponedjeljak u Sydneyu. 

Kako ranking tenisača u pojedinačnoj konkurenciji na ATP ljestvici određuje koje će države sudjelovati u ekipnoj konkurenciji na tom natjecanju, Hrvatsku će predvoditi dva najbolje rangirana hrvatska tenisača Borna Ćorić i Marin Čilić.

Najbolje rangirani austrijski tenisač je Dominic Thiem koji je na ljestvici od 9. rujna bio peti tenisač, a najbolji sljedeći je Dennis Novak na 122. poziciji. Od Argentinaca najbolje rangirani su Diego Schwartzman koji je 9. rujna bio 16. i Guido Pella na 22. mjestu.

Dvadeset četiri države će sudjelovati na "ATP kupu" koje će se održavati od 3. do 12. siječnja u Sydneyu, Perthu i Brisbaneu, i završiti osam dana prije početka Australian Opena (20. siječnja - 2. veljače), prvog grand slam turnira sezone. Zemlje koje su se kvalificirale za sudjelovanje na ATP kupu na temelju ATP ljestvice od 9. rujna: Srbija, Španjolska, Švicarska, Rusija, Australija, Njemačka, Grčka, Japan, Italija, Francuska, Belgija, HRVATSKA, Argentina, Gruzija, Južnoafrička Republika, SAD, Kanada, Velika Britanija, Australija (zemlja domaćin. Još pet država bit će određeno 13. studenog također na temelju poretka na ATP ljestvici.

Dvadeset sedam od prvih 30 tenisača s ATP ljestvice su pristali sudjelovati, među njima Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer te Andy Murray čiji je zaštićeni ranking omogućio Velikoj Britaniji se da kvalificira za to natjecanje.

Natjecanje će početi grupnom fazom (šest skupina s po četiri reprezentacije) nakon čega slijede četvrtfinale, pa polufinale i na kraju finale. Svaki par će odigrati po dva pojedinačna meča i jedan u paru. Po dva igrača a najboljim rankingom iz svake države sudjeluju u natjecanju, no ako su potrebne izmjene, može uskočiti jedan od tri dodatna igrača.

Natjecanje donosi 750 ATP bodova za pobjednike u pojedinačnoj konkurenciji, što je manje od grand slam turnira (2.000 bodova), Mastersa (1.500) i Mastersa 1.000, ali više od ostalih turnira, dok nagradni fond iznosi 15 milijuna dolara (oko 13,5 milijuna eura).

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.