Australian Open

Hrvatska u društvu najvećih velesila u Melbourneu

Foto: 'TIM WIMBORNE'
Hrvatska u društvu najvećih velesila u Melbourneu
19.01.2010.
u 16:07
Kakav početak Australian Opena za hrvatski tenis! Drugu godinu zaredom petorica naših tenisača izborila su drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone.
Pogledaj originalni članak

Junaci su dana kvalifikanti, Lošinjanin Antonio Veić i Međugorac Ivan Dodig, koji su u prvim nastupima na turnirima koji život znače došli do prvih pobjeda. Obojica nakon pet setova – Veić je to učinio izbacivši iz natjecanja Austrijanca Daniela Koellerera (77. na ATP listi), a Dodig bivšeg prvog igrača svijeta Juana Carlosa Ferrera.

– Mrtav sam, ali sve se isplatilo. Borba i samo borba – u svom je stilu pobjedu komentirao Veić, kojega u 2. kolu čeka 12. tenisač svijeta, Francuz Gael Monfils. Dodiga, pak, Austrijanac Stefan Koubek, kojeg je već jednom pobijedio, i to u prošlogodišnjim kvalifikacijama ATP Zagreb Indoorsa. Međugorje je očito najteniskije mjesto na svijetu, jer gradić s manje od 1500 stanovnika dao je dvojicu sudionika 2. kola Australian Opena.

– Bit će ih još, stvaram nove talente – najavljuje Dodigov stric, inače teniski trener. A zaštitno lice Međugorja Marin Čilić jučer je poslao Fabricea Santoroa u tenisku mirovinu s konačnih 7:5, 7:5, 6:3.

– Susret s Fabriceom nije bio jednostavan, bio je potreban potpun angažman da posao obavim do kraja – kazao je Marin, koji danas na središnjem terenu igra protiv 17-godišnjeg Australca hrvatskih korijena Bernarda Tomića (roditelji su mu Hrvati iz Tuzle). Tomić je lani postao najmlađi tenisač s pobjedom u glavnom ždrijebu Australian Opena.

Inače, brojke pokazuju da je Hrvatska po broju igrača u 2. kolu u samom vrhu, uz bok velesilama poput Španjolske i Francuske (imaju po sedam igrača u 2. kolu), Njemačke (6), te SAD-a, koji također ima pet predstavnika među 64 najbolja igrača.

Karolina Šprem zaokružila je hrvatski uspjeh u 1. kolu i uspjehom nad Španjolkom Medinom Garrigures (6:3) izborila novi krug u kojem joj je suparnica Australka Casey Dellacqua. Jedina se od turnira oprostila Petra Martić, Njemica Sabine Lisicki bila je prejaka.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HE
hercegovac
15:44 20.01.2010.

Nije Međugorac nego Međugorčanin. Pa čitaju li ti novinari išta? Prvo je bio Međimurac, sad Međugorac. MEĐUGORJE = MEĐUGORČANIN. Pišite onako kako se izgovara u kraju o kojemu je riječ!

KA
kajinx
15:35 20.01.2010.

Kako to da Međugorje od 1500 stanovnika daje dva svjetska tenisača? Neki govore da se tamo čuda događaju.