OSVAJAČ WIMBLEDONA

Hrvatska teniska senzacija Mili Poljičak: Čast mi je biti dio reprezentacije za Davis kup

Hrvatska teniska senzacija Mili Poljičak: Čast mi je biti dio reprezentacije za Davis kup
13.09.2022.
u 07:00
Pripreme hrvatske teniske reprezentacije za Davisov kup u Bologni.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija nastavlja s pripremama za predstojeće susrete Davisova kupa u Bologni, a osim petorice nominiranih igrača (Ćorić, Gojo, Serdarušić kao zamjena za Čilića, Pavić i Mektić), na pripremama je i 18-godišnji Mili Poljičak. Ovogodišnji osvajač juniorskog Wimbledona dobio je priliku osjetiti atmosferu u reprezentaciji, ali i biti aktivan sudionik.

– Dojmovi su fantastični. Čast mi je prvi put biti dio tima. Dobro se treniralo, Nino i ja smo dobro odradili, prije toga Ćorić i Nino, pa Pavić i Mektić… Mislim da se dobro pripremaju i da će biti spremni – rekao je Mili nakon treninga.

Uvođenje mladog tenisača u momčad, makar kao partnera na treningu, nije novost u reprezentaciji.

Mili je time prezadovoljan:

– Mora se odnekud krenuti. Svakako je čast biti uopće dio tima i trenirati s momcima koji su vrhunski igrači. Ćorić je bio blizu ulasku među deset najboljih na svijetu, Mektić i Pavić su bili najbolji par svijeta prošle godine, Gojo je prošle godine sve iznenadio u Davisovu kupu...

Mili je kao junior već bio član nacionalnih sastava, a sada mu još ostaje da do toga dođe i u Davisovu kupu.

– Nadam se da ću u skorije vrijeme biti u timu kao nominirani igrač i dati svoj doprinos reprezentaciji.

Prvi susret na turniru Hrvatska ima u srijedu 14. rujna protiv domaćina Italije. Dan kasnije slijedi okršaj sa Švedskom, a treći susret na rasporedu je u subotu protiv Argentine. Plasman u samu završnicu, koja će se održati u studenom u Malagi, izborit će dvije najbolje reprezentacije.

>> Hrvatska u infarktnom finalu svladala Mađarsku i postala prvak Europe!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.