SP Rusija

Hrvatska u skupini s Argentinom, Islandom i Nigerijom!

Foto: Reuters
Hrvatska
Foto: Reuters
Hrvatska
Foto: Reuters
Putin
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters/Pixsell
Ždrijeb Moskva
Foto: Reuters
Hrvatska
Foto: Reuters
Hrvatska
Foto: Reuters
Hrvatska
Foto: Reuters
Hrvatska
01.12.2017.
u 16:51
Argentina, Island i Nigerija protivnici su Hrvatske u skupini Svjetskog prvenstva
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnike u skupini Svjetskog prvenstva u Rusiji. To su Argentina, Island i Nigerija. Odlučno je to na današnjem ždrijebu koji se održao u Moskvi.

Hrvatska će u prvom kolu 16. lipnja u Kalinjingradu igrati protiv Nigerije, u drugom kolu će odmjeriti snage protiv Argentine 21. lipnja u Nižnji Novgorodu, dok će u trećem kolu igrati 26. lipnja u Rostovu na Donu protiv Islanda.

Hrvatsku delegaciju u Moskvi uz predsjednika HNS-a Davora Šukera i izbornika Zlatka Dalića, činili su direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac te glasnogovornik Tomislav Pacak. Ždrijebu je prisustvovala i legenda 'Vatrenih' Zvonimir Boban, ovoga puta u ulozi posebnog savjetnika za nogometna pitanja predsjednika Fife Giannija Infantina.

Izabranici Zlatka Dalića bili su u drugoj jakosnoj kategoriji, zajedno sa Španjolskom, Peruom, Švicarskom, Engleskom, Kolumbijom, Meksikom i Urugvajem, te se s njima nisu mogli naći u istoj skupini.

 

 

Tijek ždrijeba pratite uživo:

Skupina A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

Skupina B: Portugal, Španjolska, Iran, Maroko

Skupina C: Francuska, Peru, Danska, Australija

Skupina D: Argentina, HRVATSKA, Island, Nigerija

Skupina E: Brazil, Švicarska, Kostarika, Srbija

Skupina F: Njemačka, Meksiko, Švedska,  Koreja

Skupina G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

Skupina H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

16:31 - Počeo je ždrijeb!

16:25 - Akteri su izašli na pozornicu i uskoro će ceremonija ždrijeba.

16:07 - Okupljene je pozdravio ruski predsjednik Vladimir Putin i svim reprezentacijama zaželio puno sreće te ugodan boravak u Rusiji. Nakon njega je riječ dobio i predsjednik Fife Gianni Infantino.

16:00 - Počela je ceremonija.

15:58 - Čitatelji Večernjeg lista u anketi na našem portalu izabrali su željenu skupinu. Kao protivnike bi najradije vidjeli Poljsku, Iran i Srbiju.

15:55 - Hrvatska delegacija je spremna.

15:40 - Hrvatska će u Rusiji peti put nastupiti na SP-u. U dosadašnja četiri nastupa vatreni su odigrali 16 utakmica, postigavši sedam pobjeda, dva remija i sedam poraza, uz gol-razliku 21:17.

15:00 - Od reprezentacija iz prve jakosne skupine najbolji učinak imamo s Rusijom. U tri susreta postigli smo jednu pobjedu i dva neodlučena ishoda. Pozitivan omjer hrvatska reprezentacija ima i s Belgijom i Poljskom. 

14:20 - Koga biste vi željeli vidjeti u skupini s Hrvatskom? Anketu ispunite ovdje.

14:00 - Zlatko Dalić otkrio je koje reprezentacije ne želi u našoj skupini. Više pročitajte ovdje.

13:30 - Šuker se u Moskvi sastao i s poljskom legendom Zbigniewom Boniekom, bivšim igračem Juventusa i Poljske.

13:00 - Predsjednik HNS-a Davor Šuker stigao je u Moskvu, a dan prije ždrijeba bio je na svečanoj večeri gdje je slikao s legendarnim stoperom Reala i bivšim suigračem Fernandom Hierrom. S njima je bio i izbornik Zlatko Dalić.

Uz njih u Moskvi su još izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dopredsjednici Ante Vučemilović-Šimunović i Ante Kulušić, team managerica Iva Olivari, povjerenik za sigurnost Miroslav Marković, povjerenik za ulaznice Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

12:30 - Evo kako izgledaju jakosne skupine:

 Prva jakosna skupina: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska.

Druga jakosna skupina: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska.

Treća jakosna skupina:  Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran.

Četvrta jakosna skupina: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija.

12:00 - Na ždrijebu će biti više od 1400 gostiju, među kojima i 30 od 32 izbornika reprezentacija sudionika World Cupa. Akreditirano je oko 1500 novinara iz cijelog svijeta, a u samoj organizaciji će pomoći oko 450 volontera. Angažirano je i 18 prevoditelja koji će prevoditi program na pet jezika – engleski, njemački, španjolski, francuski i ruski.

Pobjednički pokal na pozornicu donijet će njemački nogometaš i najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava Miroslav Klose, a program će voditi engleska nogometna legenda Gary Lineker i ruska novinarka Marija Komandnaja. U programu će sudjelovati i nogometne zvijezde Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan i Carles Puyol i Nikita Simonjan. 

 

 

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 78

Avatar pendreck
pendreck
17:09 01.12.2017.

Kak cemo postupitu s bandom koja bude dola bacati baklje? Mozd bar u 2018 budu svi HR gledatelji imali fotic ili mobitel s foticem sa sobom ---i proslijedili pored policije i medijima da ih svi vide videi znaju lijepo docekati kad se vrate??

DU
Deleted user
17:15 01.12.2017.

hrvatska ce biti svjetski prvak..

Avatar milidobrović
milidobrović
17:07 01.12.2017.

smiješno kako je ždrijeb namješten Rusiji, Imamo šanse, ali su nas gurnuli u tešku skupinu