Hokej na ledu

Hrvatska se uz punu Ledenu želi vratiti u 1. razred

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Hrvatska se uz punu Ledenu želi vratiti u 1. razred
07.04.2011.
u 08:42
Na SP-u koji traje od 10. do 16. travnja Hrvatska će svih pet utakmica igrati u 20 sati, a prijenosi će biti na Sportskoj televiziji
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija hokeja na ledu spremna je za Svjetsko prvenstvo Divizije II u Zagrebu, koje u nedjelju počinje u Zagrebu. Naši će prvog dana u 20 sati igrati s Islandom, a potom slijede Bugarska, Kina, Irska i Rumunjska. Upravo će Rumunji biti najveći suparnik za prvo mjesto i ekspresan povratak u Diviziju I. Potkraj 2010. protiv Rumunja smo igrali u Brašovu i izgubili 1:6.

– Nismo igrali kompletni, a i sve se tada okrenulo kontra nas. Suđenje, naši promašaji, a zabili smo si i autogol s igračem više. Pred 6000 ljudi u Domu sportova to će biti druga priča – najavio je jedan od najiskusnijih reprezentativaca, napadač Mladosti Mario Novak (27).

Naša reprezentacija u tri tjedna priprema odigrala je dvije utakmice. Sa 4:2 pobijedili smo Srbiju u Beogradu, a prije nekoliko dana od Mađarske izgubili 1:7. No, utakmica je njihovu izborniku Tedu Satoru poslužila kao izborna za ulazak u reprezentaciju ostalim igračima, zato nije čudno da su domaćini svih 60 minuta pritiskali gol koji je čuvao 17-godišnji Krešimir Mate Tomljenović.

– Mate će započeti prvu utakmicu – najavio je izbornik Bruno Bregant. Nadamo se da će još golobradi junior slovačkog Zvolena izdržati pritisak.

Prvenstvo bi mogao propustiti Tomislav Grozaj, kojem je jučer dijagnosticirana salmoneloza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.