Vaterpolo

Hrvatska poražena u finalu od Italije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Hrvatska poražena u finalu od Italije
10.07.2017.
u 00:30
Dvostruki strijelac bio je Luka Lončar, a po jedan gol zabili su Antonio Petković, Maro Joković, Andro Bušlje i Ivan Krapić.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na turniru 'Šest nacija' u Siracusi na Siciliji nakon što je u finalnom susretu izgubila od Italije 6-9 (3-2, 2-2, 0-3, 1-2).

Hrvatski vaterpolisti su bili bolji u prvom poluvremenu, no domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat i ostvario zasluženu pobjedu. Ključnim se pokazala treća četvrtina koju su naši igrači izgubili 0-3, a Talijanima je pripala i zadnja dionica (2-1) za konačnih plus tri.

Hrvatska je okončala turnir s dvije pobjede protiv SAD (10-9) te Australije (14-3) i porazom od Italije.

Dvostruki strijelac bio je Luka Lončar, a po jedan gol zabili su Antonio Petković, Maro Joković, Andro Bušlje i Ivan Krapić. U talijanskim redovima najefikasniji su bili Francesco di Fulvio, Alessandro Nora i Michael Bodegas sa po dva gola.

U utakmici za treće mjesto Grčka je pobijedila Australiju 10-6, dok je u srazu za peto mjesto Rusija svladala SAD također 10-6. 

Ovime su 'Barakude' i službeno završile pripreme za SP u Budimpešti na kojem prvu utakmicu igraju u ponedjeljak, 17. srpnja protiv SAD.

Hrvatski vaterpolisti ponovno će se okupiti 13. srpnja u Zagrebu, a dva dana poslije putuju za Budimpeštu na Svjetsko prvenstvo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:02 10.07.2017.

Neće biti prvih mjesta i zlatnih medalja dok se majstor Rudač ne vrati