Pobijedili Rumunje

Hrvatska osigurala završni turnir Europskog kupa

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Loren Fatović
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Loren Fatović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Loren Fatović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Loren Fatović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Loren Fatović
29.01.2019.
u 18:49
Hrvatsku su do druge pobjede u ovom natjecanju predvodili Loren Fatović s četiri pogotka te Ante Visković, Ivan Buljubašić i Luka Lozina koji su postigli po dva gola
Pogledaj originalni članak

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Rumunjske s 11-7 (2-2, 2-0, 3-3, 4-2) u utakmici 4. kola skupine D Europskog kupa / Svjetske lige odigranoj u Izvoranima, čime su naši reprezentativci osigurali plasman na završni turnir Europa kupa koji će biti održan u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

Hrvatsku su do druge pobjede u ovom natjecanju predvodili Loren Fatović s četiri pogotka te Ante Visković, Ivan Buljubašić i Luka Lozina koji su postigli po dva gola. Jednom je strijelac bio Luka Lončar. Kod Rumunja su po dva pogotka postigli Negrean, Gheorghe i Georgescu.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
vaterpolo
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Foto: Gtres/Pixsell
Hrvatska - Srbija, vaterpolo
Foto: Gtres/Pixsell
Hrvatska - Srbija, vaterpolo

Hrvatska je iz tri utakmice sakupila sedam bodova i vodeća je u skupini s dva boda prednosti pred drugoplasiranom Srbijom, dok je Rumunjska treća bez ijednog boda.

Hrvatska će sljedeću, posljednju utakmicu u skupini odigrati 12. ožujka kao domaćin protiv Srbije, a srpski vaterpolisti će prethodno, 19. veljače, ugostiti Rumunjsku. Obje utakmice nemaju rezultatski značaj, jer su Hrvatska i Srbija izborile plasman na završni turnir Europa kupa, odnosno europskog dijela kvalifikacija za Superfinale Svjetske lige. 

Na završni turnir Europskog kupa, koji će biti odigran u Zagrebu na bazenu uz Savu od 5. do 7. travnja, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina, tako da će hrvatski ljubitelji vaterpola imati priliku na djelu vidjeti najbolje europske, odnosno svjetske reprezentacije.

S tog turnira će tri najbolje reprezentacije izboriti mjesto na Superfinalu Svjetske lige, a Europa bi mogla imati i četvrtog predstavnika bude li završni turnir održan na tlu Starog kontinenta.

Prošlogodišnji naslov pobjednika Svjetske lige brane vaterpolisti Crne Gore.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.