slavlje hrvatske

Goluža: Nismo se stigli uigrati, a čeka nas pakao u Turskoj

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Goluža
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Hrvatska - Nizozemska
30.10.2014.
u 22:15
Pet minuta prije kraja imali smo sjajnih minus šest pogodaka, a onda smo primili još pet, jako sam nezadovoljan, rekao je nizozemski izbornik.
Pogledaj originalni članak

Lijepo je danas bilo u Koprivnici. Puna dvorana, navijanje od prve do posljednje minute. I naravno lagana pobjeda protiv Nizozemske (35:24). Uostalom, od 16 naših igrača 15 ih igra u Ligi prvaka ove sezone.

A sada na Tursku

Ne igra tek Damir Bičanić čiji Chambery nije mogao u Ligu prvaka pored PSG-a, Montpelliera i Dunkerqua.

- Jako sam nezadovoljan. Zato što smo pet minuta prije kraja imala sjajnih minus šest, a onda smo primili pet pogodaka. Na minus šest bio sam sretan, a sada sam razočaran. No, igrali smo protiv reprezentacije koja je među prve tri u svijetu - rekao je Joop Fiege, izbornik Nizozemske.

Naš izbornik morao je nakon dugo vremena igrati bez Domagoja Duvnjaka koji je morao napustiti pripreme i otići u Kiel zbog problema sa očima.

- U dva dana nismo stigli uigrati akcije pa je bilo dosta pogrešaka, ali sam sve u svemu jako zadovoljan. Bilo je puno dobrih stvari, posebice u obrani – rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske koji očekuje u Ankari, u nedjelju, sasvim drugačiju utakmicu.

Igrači se zaželjeli

- Čeka nas paklena atmosfera. Turski rukomet se u posljednje vrijeme dosta podigao, puno se ulaže. Protiv Nizozemske sam puno rotirao kako bi što više odmorio igrače. Danas smo cijeli dan na putu i sigurno ćemo doći u Ankaru umorni – istaknuo je Goluža, dodavši:

- Hvala gledateljima koji su napravili sjajnu atmosferu. Nikad muška reprezentacija nije igrala u gradu rukometa, Koprivnici, a neki moji dečki toliko su se zaželjeli utakmica pred domaćim navijačima da su igrali s previše želje, malo ih je srce povuklo pa je dolazilo do pogrešaka – zaključio je Goluža.

Hrvatska je ostvarila jednu od uvjerljivijih pobjeda u prvom kolu kvalifikacija. S većom razlikom pobijedio je samo Island (plus 17) i Njemačka (plus 12).

- Dočekao sam priliku na vratima i mislim da sam dobro odradio posao. Samo, malo me boli zglob nakon jednog sudara. Nadam se da će biti sve u uredu do utakmice u Ankari – zaključio je Filip Ivić.

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 35:24

KOPRIVNICA: Dvorana Fran Galović. Gledatelja 3000. Suci: Novikov i Perepilitski (oba iz Ukrajine).

HRVATSKA: Pešić, Ivić (šest obrana), Alilović (12 obrana), Stepančić 4, Kopljar 4, Vori, Gojun, Raković 4 (3), Karačić 2, Bičanić 4, Štrlek 3, Čupić 6 (2), Musa, Ninčević 1, Slišković 6, Cindrić 1. Izbornik: Slavko Goluža.

NIZOZEMSKA: Ravensbergen (pet obrana), Tadeij (tri obrane),  Verjans 2, Remer 3, Leenders 2, Suelmann, Medema 4, Sluijters 1, Steins 1, Van Schie 3, Schagen 6 (2), Adams 1, Van Dam, Boomhouwer 1, De Raad. Izbornik: Joop Fiege.

Sedmerci: Hrvatska 5 (5), Nizozemska 2 (1).

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Nizozemska 6 minuta.

>>Nema straha, glavni su im igrači iz Druge lige

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
20:22 30.10.2014.

Nikad mi nije jasno zašto ne treniraju obranu protiv ovakvih repki. Mogli su si postaviti za cilj da Nizozemci ne zabiju 20 ili 15 golova.