DOBILI DOMAĆINSTVO

Hrvatska i Mađarska domaćini Svjetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Farski Otoci
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Izrael
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Zagrijavanje hrvatskih odbojkašica uoči utakmice protiv Farskih Otoka
24.01.2023.
u 21:07
- Nakon brojnih, uspješno organiziranih natjecanja kod nas te posljednjih uspjeha naših reprezentacija, ovo je svakako jedno od najvećih sportskih natjecanja u Hrvatskoj - rekao je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska i Mađarska dobili su domaćinstvo Svjetskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina koje će se održati od 1. do 11. kolovoza. Hrvatski dio prvenstva igrat će u Osijeku.

"Ovo je još jedno priznanje za rad Hrvatskog odbojkaškog saveza. Nakon brojnih, uspješno organiziranih natjecanja kod nas te posljednjih uspjeha naših reprezentacija, ovo je svakako jedno od najvećih sportskih natjecanja u Hrvatskoj", izjavio je stručni tajnik HOS-a Frane Žanić.

Potvrđeno je kako će se broj ekipa koje sudjeluju na prvenstvu povećati sa 20 na 24 kako bi se olakšalo zajedničko domaćinstvo. Sama formula natjecanja će se prilagoditi u skladu s tim.

počivao u miru

Predsjednik odbojkaškog saveza Ante Baković umro u 55. godini

Bio je jedan do rijetkih uspješnih predsjednika jednog saveza a da nije bio sportaš. Njegov veliki uspjeh bio je i otvaranje novih prostora HOS-a. Na svečanom otvorenju, svečanom zbog uzvanika, a ne zbog glamura, bili su nazočni predsjednik svjetske odbojkaške asocijacije Ari Graca te europske Aleksandar Boričić, u društvu glavnih ‘ljudi od sporta’, predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše te državnog tajnika RH za sport Tomislava Družaka.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.