ZABIO DVA GOLA

Hrvat donio naslov nakon 17 godina, čestitao mu i Lovren!

Foto: Slavko Midžor/Pixsell
Hrvat donio naslov nakon 17 godina, čestitao mu i Lovren!
09.12.2018.
u 16:32
Momčad iz Jakarte je do drugog naslova došla nakon 17 godina, a u posljednjem kolu se odvijala prava drama.
Pogledaj originalni članak

Persija je po drugi put u devedesetogodišnjoj povijesti kluba osvojila naslov prvaka Indonezije, a junak je Hrvat, Marko Šimić, piše Goal.

Momčad iz Jakarte je do drugog naslova došla nakon 17 godina, a u posljednjem kolu se odvijala prava drama. Naime, Persija je uoči posljednje utakmice imala bod prednosti ispred drugoplasiranog PSM Makassara, koji je slavio s 5:1 te je Persija morala pobijediti na domaćem terenu.

I odlično su krenuli domaći igrači, u 17. minuti poveli su zahvaljujući Šimićevom golu iz jedanaesterca. Drugi gol na utakmici, a kasnije se ispostavilo i gol vrijedan naslova prvaka, Šimić je postigao u 59. minuti.

Međutim, stvari su se nakon toga zakomplicirale. Prvo su gosti u 71. minuti dobili penal, koji nije realizirao Rodriguez, a onda je u 88. minuti na 2:1 smanjio Herditano. Posljednje minute domaćinima su vjerojatno trajale kao cijela vječnost, no ipak su se uspjeli spasiti i doći do pobjede i naslova.

30-godišnji Šimić karijeru je započeo u mlađim uzrastima Rijeke i Zagreba. Kratko je igrao u Lokomotivi i zaprešićkom Interu, a potom je krenuo na Istok, gdje je igrao za klubove iz Vijetnama i Malezije, no pravu je formu pronašao tek u Indoneziji.

Prvenstvo je zaključio s 18 golova, a u posljednja četiri kola zabio je pet golova. Njegove igre nisu prošle nezapaženo, a na naslovu mu je čestitao i Dejan Lovren:

- Čestitke...lagan kao pero - poručio je Lovren na Instagramu, u komentaru Šimićeve objave, koji mu je odovorio: - Hvala brate moj! Vidimo se brzo!
 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.