LIGA PRVAKA

Horvat postaje rekorder, Slovenac Kastelic motiviran protiv 'svojih'

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb - Vardar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb - Vardar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
PPD Zagreb - Vardar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
PPD Zagreb - Železničar
10.11.2018.
u 10:00
Urh Kastelic je treći slovenski vratar koji će braniti boje Zagrebaša u susretima protiv Celjana.
Pogledaj originalni članak

Zlatko Horvat kapetan PPD Zagreba postat će večeras rekorder po broju nastupa u Ligi prvaka protiv Pivovarne Laško (Arena, 20 sati). Odigrat će Zlaja svoju devetu utakmicu protiv Celjana u proteklih petnaestak godina.

U svim domaćim utakmicama koje je igrao protiv prvaka Slovenije uspio je upisati sve pobjede i redovno je bio među najboljim strijelcima kluba. Nada se da će tradiciju pobjeda nastaviti i večeras, a za slovenske vratare bit će jednako opasan i s mjesta desnog krila i prilikom izvođenja sedmeraca.

Urh Kastelic je treći slovenski vratar koji će braniti boje Zagrebaša u susretima protiv Celjana. Prije njega vrata „plinara“ čuvali su Škof i Skok.

- Ne mogu se žaliti na trenutnu formu, a opet mogao bi i puno bolje braniti. Mali problem je što gotovo cijelo vrijeme u napadu igramo 7 na 6, pa stalno moram brzo trčati u igru kada završavamo napad. No, polako se privikavam na takav sistem igre, istaknuo je Kastelic.

>> Pogledajte i što je Červar rekao za Večernji TV

Zanimljivo je da je statistički Urh trenutno najbolji vratar SH Gazprom Lige sa 35,2% obranjenih udaraca.

- Neće mi biti prvi put da branim protiv kluba u kojem sam proveo pet sezona. U međuvremenu promijenilo se puno toga u Celju, od trenera, igrača, pa do čelnih ljudi kluba, tako da me neće ponijeti nikakve emocije. Štoviše, bit ću jako motiviran jer znam da nam pobjeda znači jako puno na putu do plasmana u osminu finala Lige prvaka - istaknuo je Kastelic.

Inače, Tomaž Ocvirk bit će šesti trener Celjana koji će pokušati odnijeti prvu pobjedu u Zagrebu, a s druge strane Lino Červar je šesti trener Zagrebaša u posljednje dvije sezone jer su se u dvije godine na klupi „plinara“ redom mijenjali Vujović, Ivandija, Goluža, Kamenica i Saračević. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
10:11 10.11.2018.

Horvatu svaka čast! Samo mu ne dajte pucati sedmerce.