BOLJI OD SLOVAKA

Hokejaška bronca otišla u Finsku

Foto: AFP
Hokejaška bronca otišla u Finsku
28.02.2010.
u 11:25
Hokejaši Finske pobijedili su Slovake 5:3 u dvoboju za treće mjesto na Zimskim Olimpijskim igrama u Vancouveru osvojivši četvrtu medalju na pet posljednjih olimpijskih turnira.
Pogledaj originalni članak

Slovaci su bili bolji do posljednje trećine. Predvođeni sjajnim centrom Vancouver Canucksa Pavolom Demitrom, najkorisnijim igračem turnira sa sedam asistencija i tri gola, Slovaci su drugu četvrtinu završili s 3:1 vodstvom, i to nakon što su vodstvo Finaca iz prve trećine preokrrenuli sjajnom igrom u drugom dijelu, koji su dobili 3:0.

Demitra je sam zabio za 3:1 u 39. minuti s igračem manje na ledu, a prethodno je asistirao za golove Mariana Gaborika i Mariana Hosse, dvojice najboljih slovačkih hokejaša. Obrat se dogodio u manje od četiri minute, između 46. i 49. minute. Na 3:2 je smanjio Niklas Hagman, da bi dvama golovima situaciju preokrenuo raspoloženi Olli Jokinen. Valtteri Filppula zabio je u praznu mrežu za konačnih 5:3.

Računajući s Calgaryjem 1988., Finci su se dokopali svoje pete olimpijske medalje. U Calgaryju i u Torinu prije četiri godine bili su srebrni, a u Lillehameru 1994., Naganu 1998. i sada u Vancouveru kitili su se medaljama brončanog sjaja.

Osim toga, Saku Koivu, Jere Lehtinen i Ville Peltonen izjednačili su se po broju olimpijskih medalja s Rusima Vladimirom Tretjakom i Igorom Kravčukom, kao i Čehom Jirijem Holikom. Svi su osvojili po četiri olimpijske medalje.

U posljednjih je deset godina Finska također uzela tri bronce na Svjetskim prvenstvima (2000., 2006. i 2008.), što dokazuje da su posebno karakterni u dvobojima razočaranih, poraženih polufinalista.

Slovaci su ostali bez medalje nakon što su držali u šaci i Kanađane i Fince. Ovo je svejedno njihov najbolji rezultat na olimpijskim turnirima.

ZOI, muški hokej, utakmica za treće mjesto:

Finska – Slovačka 4:3 (1:0, 0:3, 4:0)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
18:13 02.03.2010.

Slovaci su drugu četvrtinu završili s 3:1 vodstvom /******************/ Cime smo zasluzili ovakovo novinarstvo?