Hamilton prvi

Pole position jamči slavlje u Monaku

Foto: Pixsell
Pole position jamči slavlje u Monaku
24.05.2015.
u 11:58
- Posljednje dvije godine ovdje me u kvalifikacijama pobjeđvao Nico Rosberg i napokon sam mu uspio uzvratiti
Pogledaj originalni članak

Najbolji vozač svijeta, Lewis Hamilton, ostvario je u Mercedesovom bolidu najbolje vrijeme na kvalifikacijama za nedjeljnu (14 sati) Veliku nagradu Monaka. To znači da će, ukoliko nešto baš ne zabrlja u toj slavnoj utrci Formule 1, na njoj i pobijediti. U jurnjavi uskim gradskim ulicama i tunelom u Kneževini, gdje je gotovo nemoguće pretjecati, upravo je prvi krenuti važnije nego na bilo kojoj drugoj stazi. Tamo, u pravilu, slavi onaj koji bude najbrži u kvalifikacijama.

- Posljednje dvije godine ovdje me u kvalifikacijama pobjeđvao Nico Rosberg i napokon sam mu uspio uzvratiti. Tek sam jednom ovdje pobijedio, a kako je moj idol Ayrton Senna rekorder Monaka sa šest pobjeda, želim mu se barem malo približiti - kazao je Hamilton.

Iz prvog reda kreće i Nico Rosberg (Mercedes), a iz drugog reda Sebastian Vettel (Ferrari) i Daniel Ricciardo (Red Bull).

U Monaku prosječni apartman stoji 3.2 milijuna eura. S novim ugovorom, koji je potpisao za Mercedes, Hamilton s godišnjom plaćom može kupiti deset spomenutih apartmana. Hotelske sobe na dan utrke, s pogledom na stazu, stoje - 26.320 eura.

>>Lewis Hamilton na najboljoj startnoj poziciji u Monaku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.