Mektić bez finala

Halep osigurala broj 1, za naslov protiv Stephens

Foto: Reuters/Pixsell
Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
Simona Halep
Foto: Reuters/Pixsell
Sloane Stephens
Foto: Reuters/Pixsell
Sloane Stephens
Foto: Reuters/Pixsell
Sloane Stephens
Foto: Reuters/Pixsell
Sloane Stephens
07.06.2018.
u 19:21
U prethodna dva pariška finala, Halep je 2014. u tri seta poražena od Marije Šarapove, a u prošlogodišnjem obračunu za naslov propustila je vodstvo 6:4, 3:0 protiv Latvijke Jelene Ostapenko.
Pogledaj originalni članak

Rumunjka Simona Halep pobijedila je najbolju španjolsku tenisačicu Garbine Muguruzu sa 6:1, 6:4 i postala prvom finalisticom ovogodišnjeg Roland Garrosa na kojem će u subotu pokušati doći do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri.

Subotnji finale bit će treći za 26-godišnju Rumunjku na pariškoj crvenoj zemlji, a četvrti na Grand Slam turnirima. Pobjedom nad Muguruzom Halep je osigurala i ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice, bez obzira na ishod finalnog meča, u kojem će joj suparnica biti Sloan Stephens koja je u američkom dvoboju bila bolja od Madison Keys sa 6:4, 6:4.

Za pobjedu nad pariškom pobjednicom iz 2016. godine, Simona Halep je napravila dvije odlučujuće serije. U prvom setu je povela sa 5:0 i tako na uvjerljiv način započela dvoboj. Drugom serijom, u kojoj je nanizala četiri gema, Rumunjka je stigla do pobjede, kad je nadoknadila zaostatak od 2:4 u drugom setu.

U prethodna dva pariška finala, Halep je 2014. u tri seta poražena od Marije Šarapove, a u prošlogodišnjem obračunu za naslov propustila je vodstvo 6:4, 3:0 protiv Latvijke Jelene Ostapenko. U Melbourneu je na ovogodišnjem Australian Openu u finalu poražena od Caroline Wozniacki koja je tako došla do svog prvog Grand Slam naslova.

Mektić bez finala

Zagrepčanin Nikola Mektić i austrijski tenisač Alexander Peya poraženi su u četvrtak u polufinalu turnira parova u Roland Garrosu od Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta sa 3:6, 4:6.

 Drugo polufinale muških parova na rasporedu je u petak, a u njemu će Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach igrati protiv Španjolaca Feliciana i Marca Lopeza.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.