Dvoransko PH Hajduk je s 4:2 svladao Zadar, a treće mjesto izborili su modri

Hajduk obranio naslov

11.01.2009.
u 19:52
Pogledaj originalni članak

Momčad Ante Miše potpuno je zasluženo odnijela titulu pobjednika Dvoranskog prvenstva. U finalu su slavili nad Zadrom s 4:2.

Od samog početka prvenstva Hajduk je nagovještavao da bi mogao ponoviti lanjski uspjeh. Više i nije neka novost da su se Splićani konsolidirali, složili momčad i počeli nuditi kako rezultate, tako i igru. Natjecanje naizgled revijalnog karaktera, polako postaje stvar prestiža tako da se nijedna momčad nije se štedjela, ali najviše su u konačnici ponudili 'bili' predvođeni fantastičnim Senijadom Ibričićem koji će zasluženo odnijeti i titulu igrača turnira. Ništa manje zasluga ne ide ni treneru Miši koji je svoje igrače odlično pripremio za natjecanje te s razlogom ostao miljenikom Torcide.

Na radost domaće publike, finale je izborio Zadar, no ovakav Hajduk jednostavno nitko nije mogao nadigrati, a imao je jednako brojnu podršku s tribina. Treće mjesto, rekli bismo, očekivano je izborio Dinamo iako je odluka o pobjedniku donesena tek nakon deveteraca. Povratak u Zagreb bez medalje ipak nije bila opcija za hrvatskog prvaka.

Hajduk briljirao i u finalu
Splićani su i svoju desetu utakmicu na Dvoranskom prvenstvu završili kao pobjednici i time održali nevjerojatan stopostotni učinak. Od težeg poraza Zadrane je sačuvao odlično raspoloženi vratar, osobito pred kraj susreta. Splićani su poveli u četvrtoj minuti pogotkom Linića. Pet minuta kasnije odličnom asistencijom Tomasov je uposlio Oremuša koji bez problema zabija za 2:0. I Zadrani su zabilježili nekoliko pokušaja, međutim vratara Tomića bilo je nemoguće savladati. Na početku nastavka, dva puta je prijetio Gabrić, ali Ježina je bio na visini zadatka. Najbolji igrač turnira, Senijad Ibričić, još jednom se upisao u listu strijelaca i definitivno rješio pitanje pobjednika. Zebićeva se momčad pokušala vratiti u igru golom Sladojevića, no vodstvo je opet povećao Tičinović. Konačan rezultat od 4:2 postavio je Terkeš.

Višnjik se prisjetio Hrvoja Čustića
Nakon Ibričićevog gola navijači Zadra spontano su započeli skandirati ''Hrvoje Čustić'' na što nijema nije ostala niti Torcida niti Bad Blue Boysi. Cijela dvorana bila je na nogama, a pljesak je potrajao nekoliko minuta. Nažalost, tek je odavanje priznanja nesretno preminulom igraču Zadra primirilo strasti između navijačkih skupina.

Dinamo ipak na postolju
Utakmica protiv Zagreba za Dinamo je ipak bila pitanje časti jer Vlakova se momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva i nije pretjerano iskazala. Do postolja su došli tek nakon deveteraca, a na kraju regularnog dijela rezultat je bio 3:3.

Do prvog pogotka trebalo je šest minuta kada je mrežu pjesnika načeo kapetan modrih, a za 2:0 zabija Slepička. Vodstvo je smanjio Mujdža u 11. minuti, ali modri uskoro bježe na dva razlike. Nakon asistencije Sammira, u strijelce se upisao Tomo Šokota. Ipak, Pavlovićeva momčad bila je uporna. Na 3:2 smanjio je Oršulić da bi u posljednjim sekundama susreta Mujdža odgodio pitanje pobjednika na deveterce. Sreća je ipak pomazila modre. Od Zagrebaša je samo Parlov bio precizan pa su nakon kaznenih udaraca pobjedili s 8:6.

Bakljada ipak nije izostala
HRT-ov Stjepan Balog kao da je ureknuo manje-više korektnu atmosferu na tribinama Višnjika, korektnu u okvirima hrvatske navijačke kulture. Naime, uoči susreta Dinama i Zagreba napomenuo je kako je u dosadašnjem dijelu Dvoranskog prvenstva zabilježena tek jedna baklja. Međutim, bilo bi neobično da je na tome ostalo. Pred kraj susreta za treće mjesto zapaljeno je 4-5 baklji, a pripadnici Bad Blue Boysa i Torcide njima su se međusobno dodavali sve dok policija nije intervenirala. Prema prvim saznanjima, privedeno je desetak navijača.

Bocama na publiku
Osim Mirku Hrgoviću, još jednom su se igraču Dinama zamjerile tribine. Treći vratar modrih, Filip Lončarić, iživciran provokacijama koje su dolazile od strane navijača Hajduka, gađao ih je s dvije plastične boce.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr