Hrvatska U15

Hajduk nije pustio svoje talente, 13 mladih dinamovaca ide u Argentinu

Foto: HNS
Hajduk nije pustio svoje talente, 13 mladih dinamovaca ide u Argentinu
24.10.2017.
u 19:54
Klupsku dozvolu za sudjelovanje na natjecanju nisu dobili hajdukovci Mate Vukman, Ivan Ćubelić, Karlo Čović, Leonardo Petrović i Robert Pelivan, stoji na web-stranici HNS-a.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija do 15 godina zaigrat će u studenome u Argentini, na prvenstvu Južne Amerike, za koje su dobili posebnu pozivnicu organizatora. 

Prvenstvo Južne Amerike za uzrast do 15 godina održava se od 5. do 19. studenoga u argentinskim gradovima Mendozi i San Juanu, a uz deset reprezentacija s tog kontinenta nastupit će i dva europska gosta - Hrvatska i Češka.

Hrvatska će pod vodstvom izbornika Mladena Ivančića zaigrati u Skupini B te će snage odmjeriti s Peruom (6. studenoga, 18.45 sati), Venezuelom (8. studenoga, 18.45), Brazilom (10. studenoga, 21), Bolivijom (12. studenoga, 18.45) i Ekvadorom (14. studenoga, 18.45). U polufinale će se plasirati dvije najbolje momčadi iz svake skupine.

Okupljanje je na rasporedu 1. studenoga, kada se i kreće na put, a pozvani su Mislav Zadro (Dinamo), Dino Mizić (Dinamo), Filip Brekalo (Dinamo), Domagoj Jerbić (Dinamo), Marko Novak-Stanko (Dinamo), Marko Milošević (Osijek), Tomislav Duvnjak (Dinamo), Roko Šimić (Lokomotiva), Ivan Šaranić (Dinamo), Lovro Bošnjak (Dinamo), Martin Baturina (Dinamo), Ivan Kovač (Zagreb), Noel Bilić (Istra 1961), Bartol Barišić (Dinamo), Viktor Kanižaj (Dinamo), Ante Crnac (Dinamo), Duje Škugor (Šibenik), Luka Išlić (Lokomotiva), Andrea Parezanović (Istra 1961) i Dominik Braun (Dinamo).

Klupsku dozvolu za sudjelovanje na natjecanju nisu dobili Gabrijel Vidović (Bayern München), Gabrijel Marušić (Bayern München), Franjo Ivanović (Augsburg), Mate Vukman (Hajduk), Ivan Ćubelić (Hajduk), Karlo Čović (Hajduk), Leonardo Petrović (Hajduk) i Robert Pelivan (Hajduk), stoji na web-stranici Hrvatskoga nogometnoga saveza.

Hajduk je na svojim stranicama naveo razloge zbog kojih njegovi talenti, također uz igrače Bayerna i Augsburga, neće sudjelovati na Prvenstvu Južne Amerike:

-  Osnovni razlog ovakvog stava je činjenica da se navedeni turnir ne nalazi u službenom kalendaru natjecanja, sam poziv je od strane HNS prihvaćen prije mjesec dana, a istovremeno ga je odbio španjolski nogometni savez. 

-  Trenutno šest igrača Hajduka participira u reprezentaciji U-17 na kvalifikacijskom turniru za EP, pa su stoga pioniri i kadeti Hajduka već mjesec dana bez natjecanja. S odlaskom mladih hajdukovaca u Argentinu imali bi pauzu od gotovo dva mjeseca bez natjecanja u Prvoj HNL za pionire i kadete.

- Odlaskom na ovaj turnir morale bi se odgađati brojne utakmice pionira, koje bi se potom morale nadoknaditi u kratkom periodu. Treba uzeti u obzir kako Hajduk za razliku od većine drugih klubova na većinu gostovanja troši dva dana.

- Ovakav ritam utakmica pogotovo u periodu kada su tereni raskvašeni i blatnjavi nikako nije dobar za zdravlje mladih igrača.

- Odlazak u Argentinu za igrače bi značio dodatne izostanke iz škole

- Polusezona bi za pionire i kadete Hajduka prema kalendaru natjecanja trebala biti završena 3. prosinca uz odigrana dva prekoredna kola kako bi se reprezentaciji U-17 ostavili slobodni termini pred elitno kolo (2. krug) kvalifikacija za EP. Već sada znamo da će se igrati do 17. prosinca bez ijednog odigranog kola unaprijed. 

-  U slučaju da igrači Hajduka sudjeluju na turniru u Argentini, po povratku bi od 26. studenoga do 17. prosinca trebali odigrati 10 utakmica (8 prvenstvenih i 2 kup) u 22 dana uključujući i gostovanja što je praktički nemoguće.

-  U slučaju odlaska u Argentinu Hajduk bi  u 1. HNL pionira morao igrati s mlađim igračima (koji također imaju svoja natjecanja), čime bi bila narušena regularnost natjecanja.

O svom stavu Hajduk je izvijestio glavnog instruktora HNS Ivana Bedija i izbornika Mladena Ivančića.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

PL
plavi123
20:55 24.10.2017.

Jel hajduku i za to mamić kriv??? Jbt hajduk

VA
valentin2017
11:08 25.10.2017.

Bravo Hajduk! Tako se voli domovina. Budući da ste uvijek bili uz Jugu što će vam ova? Protiv ste evega u HR, crtate svastike, odlazite u Milano praviti nerede pa zašto da vam i mladi igraju u nekoj vama nepodobnoj sredini. Živili vi nama vječno! Barem se imamo s kim sprdati.

SE
senior
13:47 25.10.2017.

Kadea roditelji dječaka vrate Hajduku kontru i pobjegnu iz Splita i Hajduka, kmečati će na sve , HNS, Dinamo, Mamića samo će Hajduk biti nevin kao djevica Marija. Glupost je beskrajna kao svemir. Hajdukova još više.