JADRANSKI DERBI

Furiozna Rijeka deklasirala slabašni Hajduk pred prepunom Kantridom

Foto: Goran Kovacic/pixsell
HNK Rijeka
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Hajduk
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Rijeka - Hajduk
18.02.2015.
u 18:53
Momčad Matjaža Keka htjela se iskupiti za kiks protiv Istre (0:0) i uspjela je to s ovih 3:0
Pogledaj originalni članak

Rijeka i Hajduk odigrali su 122. jadranski derbi pred devet tisuća navijača na Kantridi, a rezime svega je isti kao i posljednje tri godine – Splićani nisu uspjeli do pobjede. Ne samo da nisu uspjeli do pobjede već su domaći u prvih 12 minuta utakmice sve riješili i na kraju slavili sa 3:0!

Privremeni trener bijelih Hari Vukas sigurno je imao brojne zamisli za ovo gostovanje, ali za manje od dvije minute sve se rasplinulo. Ne baš opasan ubačaj Sharbinija s lijeve strane nije baš najbolje primio Jugović, ali Vasilj loše reagira u obrani pa je Jugović ležeći na travnjaku pucao loptu i zabio pored Kalinićeve zamjene – Prskala. Slovenski vratar možda je mogao bolje reagirati, ali nije i Splićani su već na startu bili u zaostatku.

Matjaž Kek osjetio je što se događa i tjerao svoje nogometaše prema naprijed, vikao da pritisnu. Poslušali su ga jer Hajduk nije prešao centar na početku utakmice i baš kad se činilo da su došli do zraka jer Vuković je uspio promašiti prazan gol, nova pogreška obrane omogućila je da udarac Balaja s otprilike 16 metara, koji nije bio baš jak, uđe u Prskalov gol. Čini se da se i u toj situaciji Slovenac mogao bolje snaći, ali teško mu je zamjeriti jer obrana je ta koja nije smjela dopustiti ni prvu ni drugu situaciju.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U tim trenucima izgledalo je kao da će Splićani proći kao prošle sezone u utakmici Kupa protiv Dinama (0:5), ali malo su došli k sebi i Rijeka se opustila. No svejedno je bio cijeli niz prilika s domaće strane, Balaj je dvaput pucao glavom potpuno neometan i bio neprecizan, Bradarić je pogodio stativu, a Sharbini je jednu kontru htio završiti sam iako je imao s lijeve i desne strane bolja rješenja. Završilo je s tim svim prilikama i pogocima sadržajno prvo poluvrijeme.

A drugo je krenulo nešto slabije, što se Rijeke tiče. Bilo je vidljivo da ne idu više punom snagom, ali dovoljno su bili moćni da zaustave apsolutno svaki nedorečeni pokušaj Hajduka, momčadi koja izgleda kao da nema glave ni repa. Sve to treba zahvaliti i Igoru Tudoru, koji je sigurno imao razloga za napuštanje klupe "majstora s mora", ali izabrao je potpuno pogrešan trenutak i ostavio te mladiće koji su mu vjerovali na cjedilu. No možda već sutra Edoardo Reja bude "kormilar" – ponovno se našao na tribinama i pratio bijele. Njegov razgovor sa sportskim direktorom Goranom Vučevićem ostavio je dojam kako je sve gotovo. A osmijeh izbornika Nike Kovača ostavio je dojam da na terenu postoje nogometaši koje će koristiti u reprezentativnim akcijama. Možda to bude Josip Radošević, koji se nakon odlaska iz Hajduka u Napoli ponovno našao u Prvoj HNL, ali u dresu Rijeke. Osim njega, od bivših igrača Hajduka u dresu Rijeke je i Tomasov, kao i Bradarić. No i Sharbini je zaigrao za Hajduk u jednom razdoblju karijere.

Nisu imali nimalo milosti prema bivšem klubu, a kad prvih dvadesetak minuta Splićani nisu "željeli" ozbiljnije zaprijetiti, drugoplasirana momčad Prve HNL dodala je gas. Poklopilo se to sa slavljem Armade, zbog koje je u 65. minuti došlo do prekida od jedne minute. Njihov pirotehnički show nošen vjetrom učinio je dio terena slabo vidljivim pa se odlični sudac Mario Zebec odlučio na kratki prekid. Nakon njega ništa više nije bilo isto, Vukasu nije pomogao Milevskij, nije ni Vlašić, ali Keku svakako jest Mišić. Njegovim ulaskom tempo se pojačao i u 84. minuti Jugović zabija svoj drugi pogodak. Ponovno je obrana Hajduka reagirala sporo i traljavo.

Na kraju priče, realan je ovo rezultat i odnos snaga ovih dviju momčadi.

>> Reja na Kantridi gledao Hajduk, je li prije utakmice s Brbićem sve dogovorio?

>> Vukas: Ranilović će braniti, a remi bi bio dobar rezultat

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

BI
billynik
18:09 18.02.2015.

Opet je Mamić a možda i Šuker kriv što Hajduk gubi.

MA
.....Marsijanac
18:54 18.02.2015.

Vec sam ranije rekao da ovakav Hajduk ni trece mjesto nece osvojiti.

DU
Deleted user
20:42 18.02.2015.

E moji Rijecani, sad ste si natovarilo vraga na vrat. Sad ce biti da kupujete suce u da.....i ostale gadosti. Svi koji su bolhi od jakduka namjestaju utakmice, kupuju suce .....!!!