Dajte napadača!

Hajduk kupuje golgetera Gorice Etiena Velikonju

Foto: Reuters
Hajduk kupuje golgetera Gorice Etiena Velikonju
02.10.2009.
u 08:22
Čelnici bijelih na prvi krug pregovora idu nakon subotnje utakmice u Rijeci.
Pogledaj originalni članak

Hajduk je bacio oko na Etiena Velikonju, najboljeg mladog napadača Slovenije. Dvadesetogodišnji nogometaš HIT Gorice, rođen 1988. godine, na meti je bijelih i prvi krug pregovora s njim i njegovim klubom bit će obavljen već ovaj vikend.

Razgovori u Gorici

Predsjednik uprave Hajduka Joško Svaguša i šef struke Ivica Šurjak odmah nakon subotnjeg dvoboja protiv Istre, koji se igra u Rijeci, nastavit će put prema Gorici. Njihova je želja da Velikonju dovedu već ove zime, i premda s Goricom ima ugovor do kraja 2011. godine, Splićani su spremni platiti odštetu za njega.

Već puno puta su u Poljudu govorili o tome kako im hitno treba kvalitetan napadač, a trener Edoardo Reja trenutačno povjerenja ima jedino u Ahmada Sharbinija. Uostalom, u posljednjem dvoboju u Vinkovcima Reja je na tribine poslao Vukušića i Rodića, jedino je Čop bio na klupi. Kao napadače Reja koristi Senijada Ibričića i Anasa Sharbinija, koji su klasični vezni igrači, prečesto se vraćaju natrag, pa zbog toga pati Hajdukova napadačka igra.

Impresivne brojke

A Velikonju zanimaju samo golovi, njegove su brojke impresivne. Ove sezone je u deset prvenstvenih utakmica postigao pet golova, prošle sezone je u 32 utakmice postigao 17 pogodaka, a u dresu mlade reprezentacije u 14 nastupa bio je strijelac osam puta.

Njegova vrijednost viša je od milijun eura, ali lako će se Hajduk i Gorica dogovoriti o tome. Znaju i Slovenci da bi mladi reprezentativac u Poljudu postigao puno višu cijenu nego što je može postići igranjem u ligi naših susjeda.

- Previše prigoda promašujemo i to se mora promijeniti. Svjestan sam da Ibričić i Anas Sharbini nisu napadači - kazao je Reja.

Opet trener bijelih muku muči kako složiti sastav. Za gostovanje u Rijeci, dvoboj protiv Istre, Reja ne može računati na Skoku, Rubila i Andrića, trojac koji bi trebao igrati u srcu vezne linije. Uz to, nema ni Ahmada Sharbinija. Nikako da se Hajduk kompletira, previše je ozljeda ove sezone.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ZE
zekinho
09:05 02.10.2009.

pa ne mogu biti prvi ni sa 6 hrvatskih napadača,a kamoli da će im janez donijet prevagu.... nek traze mamića da im posudi jednog svog... :-)

DA
Dalmino
12:01 02.10.2009.

Mamić je kupija sudce. I u tome je prevaga

ZE
zekinho
14:27 02.10.2009.

sa sucima i bez njih vi izgubite od intera,zadra i takvih...tu je mamić opet kriv,ha? fakat ste jadni...