EUROPSKA LIGA

Milan i Tottenham prošli, pogodak Mudražije, asistencija Barišića

Foto: Reuters/Pixsell
Milan i Tottenham prošli, pogodak Mudražije, asistencija Barišića
17.09.2020.
u 23:41
Galatasaray je na gostovanju pobijedio Nefči sa 3-1.Golove za goste zabili su Mbaye Diagne (20, 64) i Christian Luyindama (49), dok je strijelac za Nefči bio Mamadou Mbodj (47). Turci će sada u idućem kolu ugostiti Hajduk.
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Tottenhama, Milana, Rangersa i Galatasarayja uspješno su preskočili prepreke u 2. pretkolu Europske lige.

Milan je na gostovanju pobijedio Shamrock Rovers sa 2-0 golovima Zlatan Ibrahimovića (23) i Hakan Calhanoglua (68). Hrvatski reprezentativac Ante Rebić nije nastupio za talijanski sastav.

Tottenham je opasno živio u Bugarskoj protiv Lokomotiva iz Plovdiva okrenuvši rezultat tek u posljednjih 10 minuta i to s dva igrača više.

Jose Mourinho je otvorio utakmicu s jakim sastavom, no domaćin je iznenadio Spurse stigavši do vodstva u 71. minuti preko Georgija Minčeva. Domaćin se odlično branio, međutim u samo jednom napadu Lokomotiv je ostao s dva igrača manje. U 78. minuti je isključen Dinis Almeida skrivivši kazneni udarac igravši rukom na gol crti, dok je Birsent Karageren isključen zbog prigovora.

Harry Kane je u 80. minuti sigurno realizirao jedanaesterac, a samo četiri minute kasnije Tanguy Ndombele je donio pobjedu engleskom sastavu.

Rangers nije imao problema protiv gibraltarskog Lincoln Red Impsa pobijedivši sa 5-0. Dva gola je zabio Morelos (67, 88), a među strijelce su se upisali i Tavernier (21), Goldson (45+4) i Defoe (84).

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić je odigrao cijeli susret za Rangers, a upisao je i asistenciju Goldsonu za drugi gol škotskog velikana.

Kopenhagen je na gostovanju na krilima hrvatskog nogometaša Roberta Mudražije pobijedio IFK Goteborg sa 2-1 nakon što je domaćin vodio sve do 83. minute.

Šveđani su poveli u 73. minuti preko Sane, no deset minuta kasnije izjednačio je hrvatski nogometaš Robert Mudražija. Samo dvije minute kasnije bivši veznjak Zagreba i Osijeka je asistirao Jonasu Windu za pobjedu.

Wolfsburg je u Tirani pobijedio Teutu sa 4-0, a strijelci su bili Weghorst (22, 75), Lacroix (34) i Mehmedi (90). Josip Brekalo je igrao za goste do 74. minute.

Olimpija i Zrinjski su odigrali odličnu utakmicu koju su dobili gosti sa 3-2 nakon produžetaka.

Olimpija je vodila 1-0 i 2-1, no Zrinjski se oba puta vratio, a potom u produžetku stigao do pobjede Odlučujući pogodak zabio je hrvatski nogometaš Josip Ivančić u 92. minuti. Dva gola za goste zabio je Nemanja Bilbija (51, 84), dok su strijelci za Olimpiju bili Đorđe Ivanović (19) i Andres Vombergar (81).

Za goste je branio Ivan Brkić, a cijeli susret je odigrao i Tomislav Barbarić. Josip Ivančić je igrao do sudačke nadoknade, Mario Tičinović do 78. minute, a Dinko Trebotić do 66. minute. Kod Olimpije je u 84. minuti ušao Ante Vukušić, a u 89. minuti Dražen Bagarić.

Galatasaray je na gostovanju pobijedio Nefči sa 3-1.Golove za goste zabili su Mbaye Diagne (20, 64) i Christian Luyindama (49), dok je strijelac za Nefči bio Mamadou Mbodj (47). Turci će sada u idućem kolu ugostiti Hajduk.

Španjolska Granada je bez većih problema preskočila gostovanje u albanskom Durresu porazivši Teutu sa 4-0. Golove su zabili Soldado (6), Kenedy (11) i Herrera Ravelo (32, 47).

Makedonska Škendija je na gostovanju pobijedila rumunjski Botosani sa 1-0.

Za pobjednički sastav je nastupio hrvatski nogometaš Antonio Pavić (25) koji je karijeru započeo u Osijeku, a igrao je i za Istru 1961. U redovima rumunjskog sastava igrao je još jedan bivši igrač Osijeka Marko Dugandžić (26).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.