Bez milosti

Hajduk četiri utakmice bez gledatelja

Hajduk četiri utakmice bez gledatelja
05.10.2018.
u 15:12
Splitski klub najavio je žalbu, pokušat će smanjiti brojku od četiri utakmice, no teško da će im to uspjeti
Pogledaj originalni članak

Hajduk će čak četiri domaće utakmice morati odigrati pred praznim tribinama, odlučio je tako disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer. Najstroža je to kazna u povijesti hrvatskog nogometa.

Naravno, razlog su ružni incidenti na derbiju Hajduka i Dinama proteklog vikenda, u kojima je zbog divljaštva Torcide bez jednog prsta ostao nesretni vatrogasac Tomislav Biuk iz Kaštela.

>> Pogledajte video: Mandžukić i Ronaldo ubojiti tandem

Kazna stupa na snagu od konačnosti odluke (osam dana od primitka), što znači da će Hajduk u nedjelju od 19 sati protiv Osijeka igrati pred gledateljima, a potom će četiri domaće utakmice, - protiv Rijeke, Intera, Slaven Belupa i Istre 1961 igrati pred praznim tribinama.

Sastanak Torcide i kluba

Splitski klub najavio je žalbu, pokušat će smanjiti brojku od četiri utakmice, no teško da će im to uspjeti. Objektivno, Hajduk je zaslužio kaznu, a nadamo se da će ova oštra kazna doprinijeti da Torcida konačno shvati da bakljama te pogotovo topovskim udarima nije mjesto na stadionu.

A mogao je Hajduk i gore proći, jer maksimalna moguća kazna prema pravilniku iznosi 12 utakmica bez gledatelja.

Podsjetimo, osim ozljede vatrogasca, Torcida je na derbiju kamenom pogodila igrača splitskih bijelih Gyurcsa, pa je i to sigurno bila otegotna okolnost za disciplinskog suca Klakočera.

Inače, do ove kazne rekord je bio iz jeseni 2014. godine, kada je Hajduk tri utakmice zaredom igrao pred praznim tribinama, a sve zbog huliganskog ispada kada je Torcida na stadionu u Dugopolju bacala stolice u teren, te zamalo pogodila trenera Rijeke Matjaža Keka.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hajduk - Dinamo

Na Hajdukovu inicijativu jučer je na Poljudu održan sastanak između predstavnika Javne vatrogasne postrojbe Split, Torcide i Hajduka.

- Zajedničkog smo stava kako su događaji s utakmice Hajduk - Dinamo djelo neodgovornih pojedinaca te ćemo svi zajedno nastaviti raditi na unapređenju sustava i komunikacije kako se ovakvi ružni incidenti u budućnosti ne bi ponavljali - kazao je predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj.

Dodao je i ovo:

- Još jednom želim naglasiti kako klub suosjeća s ozlijeđenim vatrogascem te njemu i njegovoj obitelji stojimo na raspolaganju.

Inače, splitska policija detaljno je pregledala snimke s derbija, za nekoliko dana se očekuje utvrđivanje identiteta huligana.

Careviću i novčana kazna

A Hajduk će idućih mjesec dana na utakmicama biti i bez pomoćnog trenera Marija Carevića.

Naime, Carević je u 55. minuti derbija udaljen s klupe zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te psovanja četvrtog suca. Zbog toga ga je discplinski sudac kaznio zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna.

Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter-Z.) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su po jednom utakmicom zabrane igranja te po 3.000 kuna kazne.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

HR
Hrabraja
17:39 05.10.2018.

Izbaciti iz lige

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:48 05.10.2018.

premalo

AR
Artukovic
20:56 05.10.2018.

Ja bi ih bacio u 4. ligu....dosta vise njihovih ucjena i kme kme.