HRVATSKI DERBI U LOŽAMA

Ivanišević želi uzvratiti: Goran protiv Ljube, ali u trenerskom meču

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Ivanišević želi uzvratiti: Goran protiv Ljube, ali u trenerskom meču
20.01.2017.
u 08:15
Goran je najprije trenirao Marina Čilića (od rujna 2013. do srpnja 2016.), a potom je u kolovozu 2016. preuzeo brigu o Čehu Tomašu Berdychu, u ovom trenutku 10. tenisaču svijeta. Ljubo je najprije trenirao Kanađanina Miloša Raonića, a u prosincu 2015. preuzeo je tenisku legendu Rogera Federera, koji danas zauzima 17. mjesto na ATP listi.
Pogledaj originalni članak

Ne zaboravljamo legendarnog Nikolu Pilića ni Nikicu Nadalija ili Vjerana Friščića, ali usuđujemo se ustvrditi da hrvatski teniski treneri nikad nisu tako dobro stajali i nikad nisu bili toliko cijenjeni kao danas. Poslom teniskih učitelja uspješno se bave Goran Prpić, Ivica Ančić, Ivan Cinkuš, Nikola Horvat... a perjanice su u ovom trenutku Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.

Berdych vjeruje Hrvatima

Goran je najprije trenirao Marina Čilića (od rujna 2013. do srpnja 2016.), a potom je u kolovozu 2016. preuzeo brigu o Čehu Tomašu Berdychu, u ovom trenutku 10. tenisaču svijeta. Čeh je već imao jednog hrvatskog trenera, Luku Kutanjca, a sad mu je pridodao i Gorana.

Ljubo je najprije trenirao Kanađanina Miloša Raonića, a u prosincu 2015. preuzeo je tenisku legendu Rogera Federera, koji danas zauzima 17. mjesto na ATP listi.

I upravo će danas, negdje oko 11 sati, u trećem kolu Australian Opena jedan protiv drugoga “zaigrati” prijatelji iz igračkih dana Goran i Ivan. Istina, neće se sučeliti na terenu, nego će to biti dvoboj iz sjene, točnije rečeno iz loža njihovih pulena. Federer protiv Berdycha u međusobnim susretima vodi sa 16-6 u pobjedama, ali ovo će biti njihov prvi okršaj s novim (našim) trenerima.

Goran želi uzvratiti Ljubi

Bit će to tek drugi (službeni) trenerski okršaj Ivaniševića i Ljubičića. Čilić je dva puta igrao protiv Raonića (1-1), ali bilo je to prije nego je Gorana angažirao za trenera, još u doba Boba Bretta. A ni Ljubo još nije bio trener Raonića. U Valenciji 2011. pobijedio je Čilić, a u Indian Wellsu 2013. (ožujak) pobjednik je bio Kanađanin.

No Ivanišević i Ljubičić sučelili su se lani u četvrtfinalu Wimbledona, kada je Goranov Čilić propustio tri meč-lopte protiv Ljubina Federera. Možda je zbog toga (i izjava nakon toga) i pukla “ljubav” između Ivaniševića i Čilića.

Sad Goran želi uzvratiti Ljubi iako je Švicarac dobio posljednjih pet mečeva s Berdychom.

– Nisam gledao Berdycha jer smo igrali otprilike u isto vrijeme, no svjestan sam da moram podići svoju igru da bih mogao računati na pobjedu – kaže Federer.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.