HNL

Golden Knightsi na korak od velikog finala

Foto: Reuters/Pixsell
Golden Knightsi na korak od velikog finala
19.05.2018.
u 10:19
Peta utakmica ovih suparnika na programu je  u noći s nedjelje na ponedjeljak u Winnipegu.
Pogledaj originalni članak

Ekspanzijska momčad u NHL-u ove sezone, Golden Knigtsi iz La Vegasa stigli su na jednu pobjedu od osvajanja naslova prvaka Zapadne konferencije i plasmana u veliki finale doigravanja zahvaljujući 3-2 domaćoj pobjedi protiv Winnipeg Jetsa kojom su stigli do prednosti od 3-1 u pobjedama u seriji.

Golden Knightsi su do treće uzastopne pobjede protiv Jetsa stigli na krilima svog odličnog vratara Marca-Andrea Fleuryja koji je obranio 35 od 37 pokušaja gostiju, a vrlo je važan bio i prvi pogodak na utakmici kojega je postigao njihov najbolji strijelac William Karlsson (2:25) iskoristivši situaciju s igračem više na ledu nakon manje od dvije i pol minute igre.

Rezultatska prednost dala je dodatnu sigurnost u igri domaćih, a kada je Patrick Laine (29:29) sredinom druge trećine uspio poravnati na 1-1 kada su gosti imali igrača više na ledu, to izjednačenje nije dugo trajalo jer je samo 43 sekunde potom Tomaš Nosek (30:12) iskoristio slabiju reakciju vratara Jetsa Connora Hellebuycka i jedan odbijeni pak pospremio u mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u doigravanju u karijeri.

Tyler Myers (45:34) je početkom treće trećine uspio "probiti" Fleuryja i poravnati na 2-2 nakon velikog pritiska gostiju. Jetsi su nastavili igrati agresivno i nakon izjednačenja, no umjesto da oni postignu vodeći pogodak, dogodilo se suprotno. Reilly Smith (53:02) je presjekao jedno dodavanje gostiju u vlastitoj trećini te se sjurio prema suparničkom golu i onda preciznim udarcem u sam gornji kut svladao Hellebuycka za konačnih 3-2.

Peta utakmica ovih suparnika na programu je  u noći s nedjelje na ponedjeljak u Winnipegu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.