slovenci bolji od hrvata

Gips o Faku: O državljanstvu nikada ne bih trena razmišljao

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Gips o Faku: O državljanstvu nikada ne bih trena razmišljao
11.04.2010.
u 20:03
Niti povratak Janice Kostelić nije pomogao da se u 75. dvoboju Zagreba i Celja – uvjerljivo pobijedi.
Pogledaj originalni članak

Na startu blatnjava Crvenog spusta nesvakidašnji prizor, s kacigama na glavi i startnim brojevima Janica, Ivica i Ante. Obitelj Kostelić udružila je snage u tradicionalnom dvoboju protiv Celjana kako bi obranila zagrebačke plave boje.

– Odličan je osjećaj biti s obitelji na startu. Nažalost, izgubili smo za bod – rekao je Ivica Kostelić nakon posljednjeg nastupa u sezoni.

Sa Slovencima su se borile bake i unuci, čak i vremešni sportaši koji su još za vrijeme Drugog svjetskog rata ovladali tom vještinom, poput Nebojše Weinera (75).

Janica opet pobjednica

– Nisam se natjecao već šest godina, nagovarali su me da nastupim, nisam bio posve spreman. Kad bismo zasebno gledali, naša je obitelj apsolutni pobjednik – kazao je tata Kostelić dok ga je Ivica "oslobađao" kacige s glave.

Fakov status quo

Na Pantovčaku, točno u podne, predsjednik Ivo Josipović odlikovat će Ivicu Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara. Priznanje za uspjeh na OI dobit će i biatlonac Jakov Fak, koji bi nekoliko dana kasnije mogao dobiti slovensko državljanstvo.

– U odluku mu se ne želim miješati, nismo se pošteno ni upoznali. Kako ne znam kakva mu je situacija, o tome ne mogu ni suditi. Naravno, volio bih da ostane kod kuće – kaže Ivek.

Tata Ante upozorava kako se ne može sjetiti razloga koji bi ga prisilio da ode preko granice, pod drugi stijeg.

– Ne mogu ni zamisliti da nastupam za državu u kojoj nisam rođen. To nije biznis, sumnjam da je i stvar uspjeha, nego, jednostavno, ja sam Hrvat. Život nije mehanička igračka pa da vas ne nosi svojim putem, da je sve jednostavno i zacrtano, međutim, ja nikad ne bih o tome razmišljao. Pa što bih imao od toga? Jasno, on ne mora dijeliti moj stav – kazao je Ante Kostelić.

Otac i sin su složni, Jakova ne namjeravaju nagovarati. Činit će to HBS i HOO. Fakov slovenski trener navodno je istaknuo cijenu, no zasad se o tome šuti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

ZU
zuba
20:37 11.04.2010.

Pa naravno ovaj sugavi zivot je samo jedan...jedini??!!Najbolje je da te pamte kao slovenca...uzas

ZG
zgolub11
20:15 11.04.2010.

svaka čast gips,nije u šoldima sve ali ako baš moraš uzmi austrijsko ili tursko državljanstvo samo ne slovensko

CR
crocro
14:46 12.04.2010.

O