EUROPSKA LIGA

Gerrard stiže u Gradski vrt! Zekić: Moramo biti bolji

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek
21.07.2018.
u 11:18
U Gradski vrt nakon velikana PSV-a i Eindhovena stiže slavni škotski Glasgow Rangers. Klub u kojem je dubok i pamtljiv trag ostavio Dado Pršo nakon velikih financijskih problema bio je izbačen u najniži rang natjecanja.
Pogledaj originalni članak

Osijek se nakon više od 70 dana vratio u Gradski vrt te je, uz dosta muke, uspio s 2:1 pobijediti moldavski Petrocub i tako, nakon 1:1 u Moldaviji, osigurati prolazak u drugo pretkolo Europske lige gdje ih čeka Steven Gerrard i slavni škotski Rangers. Prije početka susreta počasni gost Domagoj Vida dobio je prigodni poklon od Osijekova predsjednika Ivana Meštrovića.

Premalo vremena

Sastav Zorana Zekića nije izgledao najbolje, utakmicu je odlučio tek pogodak Borne Barišića u nastavku, no veliko otkriće za bijelo-plave zasigurno je Nigerijac Henty koji bi se mogao pokazati kao pravo pojačanje za slavonskog prvoligaša. S druge strane, loša vijest za Osijek zasigurno je ozljeda ponajboljeg igrača Gabrijela Bobana...

Najvažnije je da smo prošli. Jedino sam ja znao što nas čeka u ove dvije utakmice. Nismo u trenutku za najbolji nogomet. Trebali smo utakmicu riješiti u prvom poluvremenu, bilo je dosta paničnih situacija – rekao je nakon utakmice trener Osijeka Zoran Zekić za Arenu Sport i dodao:

>> Pogledajte i Top 10 hitova Vatrenih: Evo zašto ih volimo još više

– Mi se moramo pojačati. To nije alibi, nego jednostavno za neke pozicije nemamo nijednu zamjenu. Neki igrači prerano su počeli igrati, praktički su debitanti, tako da imamo još dosta posla.

Moldavske kontre i polukontre stvarale su dosta muka bijelo-plavima.

– Nevjerojatno je da mi još ne možemo naći igrača u svojim redovima koji će od naše izgubljene lopte napraviti neki prekid. Ne možeš dozvoliti da ti ovako igraju, tako su nam napravili penal. Uložiš toliko truda, a sve trebaš rješavati puno prije.

Nema puno vremena za uigravanje, već za sedam dana slijedi velika utakmica protiv Rangersa.

– Mislim da se te stvari mogu ispraviti. Nadam se da će doći koji novi igrač, ne samo za Rangers nego i poslije. To je nagrada našim navijačima, kao i PSV lani. Poslije toliko godina i crnila ipak je pozitiva. Svaki trener traži nešto pa tako i ja, i nadam se da ćemo to dobiti. Prvenstveno bi našim mladim igračima bilo lakše da dobijemo nešto iskustva i kvalitete i da se mogu normalno razvijati – rekao je Zekić i za kraj ponovio što treba popraviti:

– Bilo bi lijepo da bude kao i lani, kad smo izbacili PSV. Dobro ćemo analizirati Rangers, odmah nam slijedi i Hajduk. Treba nam širina, treba nam mira. Napravili smo puno dobrih stvari u ove dvije godine, ali za neke stvari treba nam malo mirnoće, ali i kvalitete.

>> Pogledajte i najavu za ekskluzivni intervju s Dalićem

U Gradski vrt nakon velikana PSV-a i Eindhovena stiže slavni škotski Glasgow Rangers. Klub u kojem je dubok i pamtljiv trag ostavio Dado Pršo nakon velikih financijskih problema bio je izbačen u najniži rang natjecanja. No, tijekom godina uspjeli su se vratiti u elitni razred škotskog nogometa iako u ovom trenutku i te kako zaostaju za Celticom.

Celtic odmakao

Kelti su iskoristili sve te godine i trebat će još vremena družini s Ibroxa da dođe u stanje da bi se kvalitetnije mogao boriti sa zeleno-bijelima.

Najveća priča tog kluba u ovoj godini dolazak je slavnog kapetana Liverpoola Stevena Gerrarda na mjesto trenera i menadžera momčadi. Naime, čovjek koji je stekao status legende velikog Liverpoola odlučio je za svoj seniorski trenerski početak izabrati jedno veliko ime koje se treba tek rehabilitirati i vratiti u orbitu.

Nema dvojbe da će dolazak Glasgow Rangersa ponovno u Osijeku podići sve na noge, nakon euforije koja nas je opila srebrom sa Svjetskog prvenstva sada će nogometaši Osijeka imati prigodu igrati protiv kluba slavnog imena, ne tako jake momčadi pa smo mišljenja da Osijek u te dvije utakmice nije bez izgleda da prođe dalje. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
17:18 21.07.2018.

Hajde Osječki Dečki pada Glasgow !!!