OSTALI U KVALIFIKACIJE

Gaćina i Boroš u glavnom turniru

Foto: Marko Prpić
Gaćina i Boroš u glavnom turniru
23.11.2009.
u 15:41
U srijedu u Varšavi počinje posljednji Pro Tour turnir godine, na kojem će hrvatske boje braniti osam stolnoteniskih reprezentativaca i reprezentativki.
Pogledaj originalni članak

U konkurenciji stolnotenisačica to su Tamara Boroš, koja će kao 33. igračica svjetske rang liste nastupiti izravno u glavnom turniru, dok će Andrea Bakula i Mirela Đurak put do glavnog turnira tražiti preko kvalifikacija.

- Tamara je prošli tjedan trenirala s ruskom reprezentacijom koja je bila u Zagrebu i mogu reći da je odradila odličan posao. Uglavnom svi su zdravi i dobro su se pripremili za posljednji turnir godine. Usto, Mirela je gotovo sigurna za nastup na Finalu Pro Toura u konkurenciji U-21, što je zaista velika stvar. Tamara još teoretski ima izglede da se kvalificira na Pro Tour Finale, ali realno će to biti dosta teško. Bilo bi joj potrebno da u Varšavi uđe među 16 ili među osam, a budući da je turnir vrlo jak, takav plasman je teško za očekivati. Ipak, ne treba stvarati nikakav pritisak, jer nije ništa strašno ako se ne uspije. Ako se plasira, to će biti samo bonus – objasnio je trener naših stolnotenisačica Neven Cegnar.

Od stolnotenisača će put Varšave Andrej Gaćina, koji je kao i Tamara, izravno u glavnom turniru, dok će u kvalifikacijama nastupiti Roko Tošić, Tomislav Zubčić, Tomislav Kolarek i Borna Kovač.

- Dečki su i na Europskom prvenstvu i poslije njega pokazali da imaju kvalitetu. I mislim da Zvonimir Korenić radi odličan posao s njima. Mislim da je ova ekipa, čak i kada Zoran Primorac neće više igrati, čvrsta okosnica za daljnje uspjehe. Inače, njima je ovo samo jedan u nizu kontrolnih turnira za iduće Europsko prvenstvo, koje se sljedeće godine održava u Ostravi – zaključio je Cegnar.

Kvalifikacije poljskog Pro Toura počinju u srijedu, 25. studenog, dok je glavni turnir na rasporedu u petak, 27. studenog.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.