Novinari izvisili

Fifa ukorila Englesku zbog press-konferencije

Foto: AFP
Fifa ukorila Englesku zbog press-konferencije
27.06.2010.
u 18:28
Engleska presica uoči utakmice s Njemačkom trajala samo 5 minuta i 12 sekundi, a odgovorili su samo na osam pitanja.
Pogledaj originalni članak

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) ukorila je jučer Engleski nogometni savez zbog načina na koji je organizirao subotnju službenu konferenciju uoči dvoboja osmine finala s Njemačkom.

Na toj se konferenciji okupilo više od 250 novinara iz cijeloga svijeta te više od 30 TV ekipa pred koje su izašli izbornik engleske reprezentacije Fabio Capello i kapetan Steven Gerrard. Mnogi strani novinari prevalili su dalek put kako bi bili na presici, no ona je na kraju trajala samo pet minuta i 12 sekundi!? Adrian Bevington, šef službe za odnose s javnošću Engleskoga nogometnog saveza, dopustio je samo osam pitanja, i to britanskim novinarima!

Fifa je ukorom kaznila i Njemačku, budući da se ni izbornik Joachim Löw nije pojavio na službenoj njemačkoj konferenciji. On se pravdao činjenicom da Elfu (kao ni Engleskoj) nije bio dopušten trening na stadionu Free State pa su vježbanje odradili na udaljenoj lokaciji.

– Fair play ne treba primjenjivati samo na terenu već i izvan njega. U tu priču spadaju i službene konferencije za novinare – poručili su iz Fife.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PO
podravacc
19:09 27.06.2010.

svakako nije u redu to što drugi eng.gol nije priznat i tko zna kako bi utakmica završila,ali možda je to božija pravda za njihovo ponašanje jer su se ono bavili jedanaestercima a ne igrom u regularnih 90 min.....

OB
-obrisani-
18:51 27.06.2010.

Fair play.........my ass.............................. Fifa mora uvesti 4-tvrtog sudca i pristup video snimcima tokom utakmice u slucaju kontraverznog gola ili dosudjenih jedanajsteraca......... Isto tako protivnicki izbornik bi trebao imati barem 3 prilike tokom utakmice pozvati se na provjeru TV snimke

Avatar commentator
commentator
21:45 27.06.2010.

Šta melje fifa-smeće o ferpleju, nek si nabave suce koji nisu sljepi, bolje bi sudili penzioneri iz staračkog doma nego trupci kao ovaj što ne vidi dali je gol ili nije. Fuj za fifu.