Luka veličanstveni

'Fergusonu je tek sad žao što nije doveo Modrića na Old Trafford'

Foto: PA/PIXSELL
'Fergusonu je tek sad žao što nije doveo Modrića na Old Trafford'
06.03.2013.
u 16:47
"Što nam je nedostajalo da izbacimo Real? Luka Modrić", jedan je od komentara na forumu navijača Uniteda
Pogledaj originalni članak

Luka Modrić oduvijek je bio nogometna klasa, ali ono što mu je (pre)često nedostajalo jest samopouzdanje. Mnogo puta bio je samozatajan na terenu i igrao na sigurno, no to u Realu ne prolazi. Upravo zato mu je utakmica s Manchesterom došla kao naručena. Engleska je njegov teren, mjesto na kojem je dokazan i obožavan i upravo iz tog razloga Modrić je jučer eksplodirao i pokazao svu raskoš svog talenta. Da će tako biti, nagovijestio je i sam Luka večer prije utakmice kada se prepun vjere u sebe oglasio na Twitteru.

>>>Sudac zakinuo i Real? Nije im dosudio jedanaesterac

"Jedva čekam utakmicu s Unitedom. Prilika je to da se svima dokažem", napisao je tada Modrić koji inače nema naviku oglašavati se uoči velikih utakmica. Očito je vjerovao da je došlo njegovo vrijeme.

Od prvog trenutka kada je ušao na teren vidjelo se da je Luka "našpanan", da traži loptu, da želi preuzeti sve konce igre u svoje ruke. Na stranu njegov fantastičan pogodak o kojem danas bruji cijeli svijet, Lukina jučerašnja igra je za čistu peticu. U samo pola sata pretrčao je više od četiri kilometra, dvaput je pucao na gol, kreirao četiri prilike suigračima, pokrenuo momčad i imao 35 dodavanja, od čega su 34 bila točna (97 posto)! Usporedbe radi, Kaka, koji je u igru ušao u 38. minuti, imao je osam dodavanja manje.

– Modrić nas je pokrenuo i njemu možemo zahvaliti za preokret. Razbudio je cijelu momčad – rekao je nakon utakmice Mourinho.

Zanimljivo, točno prije godinu dana, u ožujku 2012. godine Alex Ferguson izjavio je da bi volio Modrića imati u svojoj momčadi, da je on legitimni nasljednik legendarnog Scholesa. Na njegovu nesreću, Luka je sinoć bio na "pogrešnoj" strani.

"Ako Real Madrid ne želi Luku Modrića, neka ga puste da se vrati u Englesku. Otkad je otišao iz Tottenhama ne igra onako kako zna, no ono što je pokazao na Old Traffordu je neviđeno. I dalje mislim da je Luka savršen nasljednik Paula Scholesa. Ferguson tek sad može žaliti što nije uspio dovesti malog čarobnjaka", napisao je bivši igrač Tottenhama Jamie Redknapp u svojoj kolumni.

A i navijači Manchestera sinoć su žalili što Modrić nije došao među "vragove" u ljeto 2012.

"Što nam je nedostajalo da izbacimo Real? Luka Modrić", jedan je od komentara na forumu navijača Uniteda.

Hrvatski reprezentativac sinoć je svima dokazao ono što mnogi od nas već dugo znaju – da je klasa. Pokazao je da zna igrati nogomet te da se i u velikom Realu može nametnuti kao vođa. Napokon je postao ono što u Realu od njega i očekuju – zvijezda!

>>>'Modrić je u Manchesteru opravdao transfer od 35 mil. €'

>>>Modrić: Pobjeda nad Unitedom i moj gol! Hala Madrid

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

IN
insignia
08:35 07.03.2013.

Luka sretan sam zbog tebe.Kao da se meni dešava tvoja priča.. Nadam se ovakvoj priči i sa Srbijom

SE
sestrićna
17:05 06.03.2013.

luki nedostaje samo samopouzdanje..sve ostalo ima..ok mogao bi još malo na šutu poraditi ali i tu je napredovao..naravno igru glavom ne računam :))

OD
odraneol
22:52 06.03.2013.

Kada čovjek pogleda Lukin život, što je prošao tijekom i poslije rata, njegov odnos prema svom poslu, skromnost,poštenje, humanost ... stvarno moraš biti zadnji ljudski šljam da navijaš protiv njega i da mu ne želiš uspjeh.