SVE BI DRUGAČIJE ZAVRŠILO

Ferguson: Olić i Rafael usmjerili utakmicu

Foto: 'OLIVER LANG'
Ferguson: Olić i Rafael usmjerili utakmicu
08.04.2010.
u 08:42
Münchenski Bayern izbacio je Manchester United iz Lige prvaka u njenoj četvrtfinalnoj fazi. Prvi put od 2003. godine Engleska nema predstavnika u polufinalu ovog natjecanja.
Pogledaj originalni članak

Jasno da zbog toga trener münchenskog kluba Louis van Gaal ne mari odveć. Srijeda je dala novi razlog za njegovu sreću nakon što je Bayern zaostatak od 3-0 sveo na 3-2 pogocima Ivice Olića i Arjena Robbena, što je u kombinaciji s pobjedom (2-1) s Allianz Arene bilo dovoljno za plasman u polufinale.

- Prvo poluvrijeme nikako nije bilo dobro, na tome ćemo morati poraditi. Naravno da sam ponosan, jer je ono što smo pokazali u nastavku igre bilo nevjerojatno. A tako moramo izgledati od samoga početka.

- Sretan sam što je Ivica Olić postigao tako lijep gol pred sam odlazak na poluvrijeme. U nastavku smo bili sjajni, igrali smo kao velika momčad, a Robbenov pogodak bio je nevjerojatan - kazao je trener Bavaraca.

I Bastian Schweinsteiger je na kraju utakmice podcrtao važnost Olićeva preciznog šuta:

- Gol za 3-1 bio je važan sa psihološkog stajališta. Sretni smo.

- Ovo su najvažnije utakmice sezone. Gležanj mi je dobro izdržao napore, premda je klupski liječnik tražio da iziđem iz igre nakon sat vremena. Rekao sam mu da malo pričeka - dodao je sretni strijelac pogotka vrijednog polufinala, sjajni Nizozemac Robben.

Manchester United oprostio se od Lige prvaka za ovu sezonu. U četvrtfinalu se previsokom preprekom za Fergusonov sastav pokazao münchenski Bayern...

Ukupnih 4-4 bilo je u dva ogleda najboljeg što engleski i njemački klupski nogomet nude, a u konačnici je zbog većeg broja pogodaka u gostima prolazak u polufinale izborio münchenski klub. Dva od četiri pogotka, po jedan u svakoj utakmici, Unitedu je postigao hrvatski nogometni reprezentativac Ivica Olić.

Ključnim za rasplet četvrtfinala Ferguson je vidio isključenje svog igrača Rafaela koji je u 49. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje, ali i Olićev pogodak koji je smanjio rezultat na 3-1.

- Mlad momak, neiskusan - objasnio je Ferguson isključenje, a potom dodao:

- Svi iz Bayerna odmah su se sjurili prema sucu i oni su ga isključili. Tipični su Nijemci, to se ne može osporiti. Ključ je bio u pogotku koji smo primili prije poluvremena, a potom i u isključenju Rafaela.

- Da smo ostali s jedanaest igrača ne bismo imali nikakvih problema - zaključio je škotski nogometni trener.

Spox.com: Olić igrač utakmice
Prestižna njemačka sportska internetska stranica Spox.com brojčano je ocijenila aktere utakmice Manchester United - Bayern te pritom Ivicu Olića proglasila igračem susreta...

Hrvatski nogometni reprezentativac postigao je iznimno važan pogodak u smiraju prvog poluvremena i zaostatak svoje momčadi smanjio na 3-1. Pogotkom Arjena Robbena Bavarci su stigli do 3-2 što im je, uz pobjedu 2-1 na Allianz Areni u prvom četvrtfinalnom susretu Lige prvaka, bilo dovoljno za polufinale.

Spox.com je Oliću za pokazano dao ocjenu 2 u rasponu od najbolje jedinice do najslabije šestice.

- Bayernov napadački Duracell-zec i u Manchesteru je obavio svoj dio posla, bio je prijetnja zaposlenoj obrani Uniteda. Propustio je smanjiti na 2-1, ali to je učinio za 3-1 - piše, među ostalim, u objašnjenju ocjene.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.