ATP Dubai

Federer pobijedio Đokovića sa 2:0 u setovima i osvojio turnir

Foto: Reuters/PIXSELL
Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
Roger Federer
Foto: Reuters/PIXSELL
Roger Federer
28.02.2015.
u 18:50
Federer je tako potvrdio da mu je ovoj jedan od najdražih turnira, uz Wimbledon i Halle, na kojima je također slavio sedam puta
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u polufinalu izbacio Bornu Ćorića, Roger Federer u finalu Dubaija pobijedio je Novaka Đokovića i potvrdio da je najuspješniji igrač ovog turnira. Za sat i 25 minuta slavio je sa 6:3, 7:5 i došao do sedme titule u Dubaiju (u finalu 2005.pobijedio je Ivana Ljubičića).

Švicarski tenisač bio je koncentriraniji u ključnim trenucima meča i iskoristio jedine dvije break-prilike, svaku u jednom setu, dok je na drugoj strani srpski tenisač sedam puta bio neuspješan u prilici za oduzimanjem servisa. Federeru je ovo bio drugi osvojeni turnir u ovoj godini te ukupno 84. u karijeri, dok je 'Nole' ostao na 49 naslova.

Federer je tako potvrdio da mu je ovoj jedan od najdražih turnira, uz Wimbledon i Halle, na kojima je također slavio sedam puta. Ujedno je došao do 20. pobjede protiv Đokovića u njihovu 37. međusobnom odmjeravanju snaga, ali Srbin je još uvijek uspješniji kada su u pitanju finala. Naime, 11. puta sastali su se u samoj završnici turnira, a Novak ima 6 pobjeda.

Federer je ovom pobjedom zaradio 500 bodova i  505.000 američkih dolara.

>>Ćorić: Da mi je netko rekao da ću igrati s Federerom, pitao bih ga što uzima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DR
dragang
20:09 28.02.2015.

i u ovim godinama je bolji od djokovica i od svih ostalih

Avatar nula
nula
20:39 28.02.2015.

Zasto nema komentara ?

MO
morpheus11
20:42 28.02.2015.

Bravo Roger, bravo Nole!