Otkriven pravi razlog

Federer je htio nastupiti na Australian Openu, ali Mirka nije odobrila tu ideju

Foto: IPA/Pixsell
Roger i Mirka Federer
Foto: 'DANIEL MUNOZ'
'Mirka Federer, wife of Roger Federer of Switzerland, takes pictures with her camera during his men\'s singles match against Bernard Tomic of Australia at the Australian Open tennis tournament in Melb
Foto: IPA/Pixsell
Roger i Mirka Federer
07.01.2021.
u 16:08
- Čovječe, imam 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slam naslova. Više nisam u godinama kad mogu biti toliko dugo odvojen od obitelji - kazao je nakon svega Federer
Pogledaj originalni članak

Kao što se zna, Roger Federer otkazao je nastup na teniskom Australian Openu koji će se ove godine igrati u terminu od 8. do 21. veljače. Službeno, učinio je to zbog toga što njegovo dva puta operirano koljeno još nije posve zaliječeno.

No, sada su u javnost procurili detalji koji govore da je pravi razlog Švicarčeva odustajanja zapravo režim kojemu se trebao podvrgnuti u Australiji.

- Glavni razlog bila je karantena. Razgovarao sam s njim prije mjesec dana i on je imao dvije mogućnosti: da dođe sam, ili s obitelji, suprugom Mirkom i četvero djece, ali oni bi morali proći 14-dnevnu izolaciju.

Za to vrijeme Mirka i djeca praktično ne bi smjeli napuštati hotelsku sobu. Morali bi u hotelu provesti 14 dana. Dok bi Federer, kao i ostali igrači, mogao trenirati - otkrio je Brazilac Andre Sa, na Australian Openu zadužen za odnose s igračima, dodavši:

- Igrači su iznimka. Roger bi mogao izlaziti, trenirati, ali ostatak obitelji to ne bi mogao. Mirka nije odobrila tu ideju. Druga opcija je bila da dođe sam. U tom bi slučaju bio odvojen od obitelji najmanje pet tjedana. Nakon što je sagledao i tu drugu mogućnost, kazao mi je:

- Čovječe, imam 39 godina, četvero djece, 20 Grand Slam naslova. Više nisam u godinama kad amogu biti toliko dugo odvojen od obitelji" - prenio je Sa dio razgovora s Federerom.

Legendarni Švicarac je posljednji dvoboj odigrao upravo u Melbourneu prije godinu dana (poraz od Đokovića u polufinalu). 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
20:38 07.01.2021.

Kod Federera se zna "tko kosi a tko vodu nosi".......

TR
Travno221
23:03 07.01.2021.

Bravo, Mirka. Pa nisi luda da s djecom budeš u zatvoru. Ti Australci zbilja malo pretjeruju.