Roland Garros lista

Federer izborio sudar s Đokovićem, Mate Delić u juniorskom četvrtfinalu

Foto: Reuters
Federer izborio sudar s Đokovićem, Mate Delić u juniorskom četvrtfinalu
01.06.2011.
u 09:37
Preokret Schiavone protiv Pavljučenkove, 14-godišnja Osječanka Donna Vekić među 16 najboljih juniorki
Pogledaj originalni članak

Prema statistikama Međunarodnog teniskog saveza (ITF), prvi put nakon 1984. godine u četvrtfinalu Roland Garrosa igrat će svih prvih pet nositelja turnira. Nadalu (broj jedan), Đokoviću (broj dva) i Soderlingu (broj pet) pridružili su se jučer i Roger Federer (pobijedio Monfilsa - 6:4, 6:3, 7:6(3)) i Andy Murray koji je okrenuo 0:2 u setovima protiv Srbina Troickog (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5).

– Dočekao sam polufinalni meč s Đokovićem, to je ono zbog čega naporno treniram cijele sezone. Igram odlično i jedva čekam taj meč – rekao je Federer.

Kod tenisačica junakinja dana je braniteljica naslova, Talijanka Francesca Schiavone, koja je u četvrtfinalu gubila od Ruskinje Anastazije Pavlječenkove sa 6:1 i 4:1, bila dva poena od poraza, a na kraju je našla put do polufinala (1:6, 7:5, 7:5). Hrvatski junior Mate Delić izborio je četvrtfinale pobjedom nas Španjolcem Carballesom Buenom - 6:7(2), 6:2, 8:6, a 14-godišnja Osječanka Donna Vekić izborila je osminu finala nakon što je svladala Japanku Kato - 4:6, 6:1, 6:4.

Izjava dana pripada Njemici Andreji Petković nakon ulaska u prvi pariški četvrtfinale: 
– Osvojim li turnir, dat ću vam apsolutno sve što želite – kazala je.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.