NA POLJUDU

Evo gdje i kada možete pratiti prijenos derbija između Hajduka i Dinama

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Navijači Hajduk Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Navijači Hajduk Dinamo
31.08.2019.
u 08:11
Ono što su željeli u Europi dosad su napravili, sad je vrijeme da se okrenu velikom derbiju s Hajdukom. Iako, teško je iz glave izbaciti Ligu prvaka
Pogledaj originalni članak

Igrači i stručni stožer Dinama, uz brojne goste, u četvrtak su pratili ždrijeb skupina Lige prvaka pa su svi zajedno odgledali film o sjajnoj prošloj sezoni plavih, o povijesnom europskom uspjehu, ali nisu mogli još dugo u noć sve to komentirati jer već su oko osam sati ujutro plavi stizali u Maksimir i nakon doručka krenuli put Splita.

Ono što su željeli u Europi dosad su napravili, sad je vrijeme da se okrenu velikom derbiju s Hajdukom. Iako, teško je iz glave izbaciti Ligu prvaka. Stoga smo trenera plavih pitali je li sanjao Kevina De Bruynea iz Manchester Cityja ili Miju Caktaša iz Hajduka?

Plavi trenirali u Splitu

– Ha-ha, nijednoga. Ali dobro, Mijo je prošle godine bio prvi strijelac lige i jako ga cijenom. On s jednom individualnom akcijom može riješiti utakmicu, morat će pripaziti na njega, koncentrirani na njegove ulaske iz drugog plana u šesnaesterac, ali nije jedini opasan, tu je i Jairo i još dosta opasnih igrača, morat ćemo imati maksimalnu koncentraciju da bismo ih pobijedili. Očekujemo pobjedu kao i uvijek, bez obzira na kojem stadionu i protiv kojeg suparnika igramo. Hajduk je u zadnje dvije utakmice kod kuće igrao jako dobro, uostalom pobijedio je Lokomotivu i Goricu s 3:0 tako da nas očekuje težak zadatak. No mislim da smo spremni, oporavili smo se od Rosenborga. Imamo široki kadar koji ćemo i koristiti – kazao je Bjelica.

Vidjet ćemo koliko će toga ovaj put promijeniti trener Dinama, imali su plavi od utorka dovoljno vremena za odmor tako da ne vjerujemo da će promijeniti baš sve, za očekivati je više promjena u ofenzivnom dijelu momčadi. Standardno, Bjelica nije želio otkivati detalje.

– Promjena će biti, ali tek ćemo vidjeti koliko.

Hoće li početi Gavranović koji je dosad redovno zabijao Hajduku?

– Možda.

Hoće li debitirati Ivanušec?

– Možda – jedino je što je odgovorio na pitanja o kadru.

No plavi su u Split otputovali (tamo su jučer i trenirali) da bi zaokružili ovaj lijepi tjedan, možda i najuspješniji otkako ste u Dinamu?

– Bilo bi to lijepo, mi smo fizički i mentalno spremni za derbi, za Hajduk, za pun Poljud, veselimo se dobroj atmosferi te se nadamo korektnoj atmosferi i, naravno, našoj pobjedi. Pa dobro, imali smo mi jako dobrih i uspješnih tjedana pa ne mogu procijeniti je li ovo najuspješniji, ali vjerujem da su najuspješniji tjedni pred nama.

O Ligi prvaka bit će još mnogo riječi, sad se zna i raspored po kojem plavi otvaraju to natjecanje kod kuće s Atalantom, a završavaju također u Maksimiru s Manchester Cityjem.

– Sad mi je u mislima Hajduk, ali mislim da možemo biti zadovoljni rasporedom. No o tome ćemo više razmišljati nakon ove utakmice u Splitu, ali i dalje mislim da imamo dobre šanse u skupini.

Možda vaš ulazak u Ligu prvaka bude motiv više za Hajduk?

– Hajduk je protiv Dinama uvijek motiviran, uvijek su to teške utakmice pred punim Poljudom, nosit će ih navijači. No igrali smo u takvoj atmosferi i u bliskoj prošlosti, u Budimpešti i Trondheimu pa smo uspjeli izaći neokrznuti iz tih utakmica, vjerujem da će tako biti i sada u Splitu.

Kako vam izgleda Hajduk otkako se na klupu vratio Damir Burić?

– Hajduk je dobro krenuo u sezonu, na Poljudu su imali dobrih utakmica – zaključio je trener Dinama.

Olmo bez reprezentacije

Zanimljivo, Dani Olmo nije otputovao u Split s plavima, ostao je u Zagrebu. Naravno da smo pomislili kako je blizu realizacija transfera, da je sjajni Španjolac već odigrao svoje za Dinamo, ali dobro upućeni u klubu kažu da zasad nema ništa takvoga, Olmo je samo na poštedi zbog manjih problema s aduktorom i sve je vjerojatnije da će ostati i u Dinamu igrati Ligu prvaka.

Bit će na raspolaganju Bjelici i u reprezentativnoj stanci. Iako je bio na širem popisu izbornika španjolske A reprezentacije, nema ga na konačnom popisu 23 igrača za ove akcije reprezentacije.

U prilog ostanku Danija Olma govori i činjenica da je jučer za drugu momčad Dinama potpisao Carlos Olmo, 23-godišnji Danijev brat. Sumnjamo da bi dolazio u Zagreb iz Španjolske kad bi mu brat bio na izlaznim vratima Dinama.

Utakmica na Poljudu počinje u 18:30 sati, a prijenos možete pratiti na kanalu Arenasport 3. Sudac derbija je Damir Batinić iz Osijeka. 

>>> Pogledajte što je o ždrijebu LP-a rekao Nenad Bjelica

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Mister No
Mister No
09:30 31.08.2019.

Maksimir - Zagreb: 18.09. Dinamo - Atalanta 06.11. Dinamo - Shakhtar 11.12. Dinamo - Manchester City Poljud - Split: 18.09. Petar Grašo 06.11. Festival klapa 11.12. Sajam zdrave hrane

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
12:14 31.08.2019.

Hanibale ubaceni elementu ,Hajduk i Dinamo dva su kluba bratska ,sa njima se ponosi citava Hrvatska ...ole ole ole

NI
nik83
09:03 31.08.2019.

Derbi? Derbiji su Osijek-Dinamo, Dinamo-Rijeka, Rijeka-Osijek. Hajdukovi derbiji su oni s Interom i Istrom.