Procvat u Londonu

Englezi ludi za Mateom: 'Tko je to s loptom? Je li to Kovačić ili Hazard?'

Foto: Reuters/PIXSELL
Mateo Kovačić
Foto: Reuters/Pixsell
Mateo Kovačić Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
Mateo Kovačić Chelsea
02.10.2018.
u 13:58
Uživam u Chelseaju, sviđaju mi se suigrači i trenutačno ne mogu biti zadovoljniji, ističe Kovačić
Pogledaj originalni članak

Bio je kraj lipnja, Hrvatska je sjajno igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a iz Madrida je odjeknula vijest: “Mateo Kovačić zatražio je transfer iz Reala!”.

Mišljenja su bila podijeljena, jedni su smatrali da je to pametan potez, a drugi su se čudili i nije im bilo jasno zbog čega bi netko sam želio otići iz najboljeg kluba na svijetu.

>> Pogledajte video: Svijet je dobio novog kralja - Luku Modrića

Julen Lopetegui, tada tek ustoličeni trener kraljevskog kluba, pokušao je hrvatskog reprezentativca nagovoriti da ostane, ali on je bio odlučan u svojoj namjeri.

Ustrajan u odluci

Na kraju je otišao u Chelsea, a samo nekoliko mjeseci poslije možemo ustvrditi da je ta odluka bila ispravna.

– Uživam u Chelseaju, sviđaju mi se suigrači i trenutačno ne mogu biti zadovoljniji – ističe Kovačić koji se ustalio u početnoj postavi londonskog kluba. Usporedbe radi, u cijeloj prošloj sezoni u La Ligi igrao je 988 minuta, a sad, početkom listopada, u engleskom prvenstvu već je odigrao 400 minuta. Maurizio Sarri, trener Chelseaja, neizmjerno mu vjeruje.

– Kad se pojavila mogućnost odlaska u London, razgovarao sam sa Sarrijem i uvjerio me da dođem. Modriću je bilo žao zbog te moje odluke jer smo uživali u zajedničkim trenucima, ali mu je drago što je sve ispalo dobro za mene – napominje Kova.

Donio dimenziju više

U subotnjem derbiju s Liverpoolom hrvatski je nogometaš još jednom oduševio i postigao prvu asistenciju. Djeluje puno hrabrije nego u Realu.

– U Madridu nisam bio zadovoljan minutažom pa sam otišao. A kad je tako, onda vam nedostaje samopouzdanja pa na terenu ne pokušavate ni one stvari u kojima ste inače dobri.

Foto: Press Association/PIXSELL
Mateo Kovačić
Foto: Reuters/Pixsell
Liverpool Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
Liverpool Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
Mateo Kovačić Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
Liverpool Chelsea
Foto: Reuters/Pixsell
Liverpool Chelsea

Engleski mediji raspisali su se o hrvatskom maestru, tvrde da je njegovim dolaskom Chelseajev vezni red dobio dimenziju više. Tu tezu potvrđuje i statistika koja otkriva da je Kovačić drugi igrač Premiershipa po točnosti pri dodavanju. Dosad je njegova preciznost u razigravanju suigrača nevjerojatna, iznad 94 posto!

– Kovačić ima sjajnu viziju, volim s njim igrati – rekao je Eden Hazard, trenutačno jedan od najboljih igrača svijeta. I upravo taj dvojac najviše razveseljava navijače Chelseaja koji na forumima ne skrivaju oduševljenje njihovom suradnjom na terenu i već su počeli pritiskati klupske čelnike da na kraju sezone otkupe Kovačićev ugovor jer je on trenutačno samo na posudbi.

– Prerano je govoriti o budućnosti, poštujem ugovor s Realom, ali mogu reći da mi se sviđa u Chelseaju, da mi grad odgovara i da se mogu zamisliti ovdje i dugoročno.

Možda najveći kompliment dobio je od engleskih medija koji ga jako hvale.

“Iz gornjih redova Stamford Bridgea, gdje se sve ne vidi najjasnije, mnogi se pitaju tko je to s loptom, Kovačić ili Hazard. To najbolje opisuje o kakvom se igraču radi”, piše Independent.

>> Pogledajte i dojmove novinara Večernjeg lista koji je bio na dodjeli nagrade Luki

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar links
links
14:48 02.10.2018.

on bi trebao biti sjajan igrač... sve ima, samo je uvijek pomalo rezerviran, sramežljiv.. ali ide na bolje

Avatar zagorac2
zagorac2
08:13 03.10.2018.

englezi ludi za Dinamovim Mateom od 50 miljuna eura a ja mislil da su ludi za Vlasicem i Rebicem % kuna koje su poslali u Rusiju i tko zna gdje

KA
kajinx
14:31 02.10.2018.

Nakon samo nekoliko utakmica oduševio je navijače koji proživljavaju nogomet šest dana a sedmi idu na utakmice. Mogu zamisliti šta će sve postići do kraja sezone. Maurizio Sarri ce zasjeniti izvikane Josea i Pepa, pratio je Kovačića jos od dana kada je (ne)igrao za Inter, Milan.