EKSKLUZIVNO

VIDEO Pogledajte posebne zlatne dukate za hrvatske osvajače medalja

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: HOO
Foto: HOO
29.07.2021.
u 22:47
Aktualno čelništvo HOO-a će se zalagati da ovakvo darivanje osvajača olimpijskih medalja postane ustaljenom praksom.
Pogledaj originalni članak

Na hvale vrijednu ideju došao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog saveza Zlatko Mateša koju je realizirao glavni tajnik krovne nam sportske kuće Siniša Krajač. Naime, u HOO-u su odlučili da će svaki osvajač olimpijske medalje u Tokiju, zajedno sa svojim trenerom, dobiti zlatni dukat.

Riječ je o uspomeni od 14-karatnog zlata koju će, u petak, prvi imati čast primiti zlatna tekvondašica Matea Jelić i njen trener Toni Tomas te brončani tekvondaš Toni Kanaet i trener koji ga je vodio do olimpijskog odličja Veljko Laura.

Na Igrama u Tokiju hrvatski sportaši dosad su ovojili pet medalja, tri zlata te po jedno srebro i broncu, pa su dukati za njih i njihove trenere odnosno izbornike spremni, a bit će ih izrađeno onoliko koliko će ih biti potrebno. Jelić i Kanaet vraćaju se u Hrvatsku sutra ujutro, Sinkovići već u subotu, a vrlo brzo stići će i finalisti igre parova teniskog turnira Čilić i Dodig odnosno Pavić i Mektić.

Aktualno čelništvo HOO-a će se zalagati da ovakvo darivanje osvajača olimpijskih medalja postane ustaljenom praksom.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

GL
Glavica
23:25 29.07.2021.

Hrvatica sam mlada i time se ponosim //zivjela hrvatska //

DP
d0m_p3r1gnon
00:37 30.07.2021.

Bravo naši 💪🏻

ZS
zspanco
23:09 29.07.2021.

...em te nepismena, nije tekvondašica niti je tekvondaš, nego tekvandoašica i tekvandoaš.