Zlata

Dvostruko slavlje u pijesku, zlata za naše rukometaše i rukometašice

Foto: Eurohandball
Dvostruko slavlje u pijesku, zlata za naše rukometaše i rukometašice
09.07.2011.
u 21:12
Rukometašice su u finalu svladale Dankinje nakon raspucavanja, a rukometaši su pobijedili Rusiju
Pogledaj originalni članak

Rukometaši i rukometašice Hrvatske osvojili su zlatne medalje na europskom prvenstvu u rukometu na pijesku koje je održano u Umagu. Gotovo ispunjen stadion u Stella Marisu svjedočio je sjajnim finalnim utakmicama u kojima su naši izašli kao pobjednici.  

Uzvratile Dankinjama

- Ide mi u životu, ide mi - pjevušila je Mateja Brezić, izbornica ženske reprezentacije, svojedobno reprezentativka koja je igrala u Lokomotivi i Podravki.

U finalu su naše djevojke pobijedile Dansku nakon raspucavanja. Prvi set su dobile sa 20:12, da bi u drugom Dankinje pobijedile sa 22:20.U raspucavanju su naše imale više sreće i znanja.

 - Uzvratile smo im za poraz u skupini. Tada smo mi izgubile nakon raspucavanja. S dvoranskim rukometom sam se davno oprostila, sada je ovaj na pijesku moja preokupacija - rekla je Vlatka Šamarinec, koja je dugo igrala za Trešnjevku.

Naše djevojke su u finalu igrale u sljedećem sastavu: Bazzeo 12, Vidović 12, Ačkar 10, Šamarinec 7, Lovrić 6, Bukovina, Daskijević, Knježević.

Rukometaši su u finalu i treći put na ovom prvenstvu bili bolji od Rusije. Prvi set su dobili sa 21:16, a drugi sa 19:18.  

Bilo je čupavo

- Bilo je čupavo. Kod 19:18 u drugom setu zatražili smo time-out desetak sekundi prije završetka utakmice. Kada smo htjeli krenuti, suci su nam odmah uzeli loptu i još je netko od naših zaradio isključenje. Rusi su imali četiri igrača protiv naša dva, ali smo se u četiri sekunde uspjeli obraniti - rekao je Hrvoje Horvat, kapetan reprezentacije koji je odmah potrčao da uzme jednogodišnju kćerku Taru u naručje.

Za Hrvatsku su igrali Đikić 17, Horvat 10, Vojnović 9, Šandrk 4, Biuklić, Totić, Jurić i Paraždik, a zbog sunčanice u krevetu je jučer ostao Vladušić. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.