ZAHTJEV FIFI I UEFI

Dva ukrajinska prvoligaša s Krima žele igrati u Ruskoj ligi

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Dva ukrajinska prvoligaša s Krima žele igrati u Ruskoj ligi
18.03.2014.
u 20:41
Čelnici Tavrije i Sevastopolja žele izbjeći sankcije Fife i Uefe pa postoji mogućnost da zbog tog straha, ukoliko im te nogometne organizacije ne odobre zahtjeve, sljedeće godine i dalje igraju Ukrajinsku ligu.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je prošao referendum o pripajanju Krima Rusiji, javili su ukrajinski prvoligaši s tog područja koji traže napuštanje Ukrajinske lige. Riječ je o Tavriji iz Simferopolja i Sevastopolju, koji ipak neće žuriti s odlukama, već će pričekati odluke Fife i Uefe.

- Uputit ćemo pismo Fifi i Uefi te Ukrajinskom nogometnom savezu da želimo u Rusku ligu. U redovitom smo kontaktu s Tavrijom i nadamo se kako će Uefa na zasjedanju 24. ožujka u Kazahstanu prihvatiti realno stanje stvari, a to je da Krim više nije dio Ukrajine - poručio je predsjednik Sevastopolja Aleksandar Krasilnjikov, prenosi Reuters.

Ipak, čelnici oba kluba žele izbjeći sankcije Fife i Uefe pa postoji mogućnost da zbog tog straha, ukoliko im te nogometne organizacije ne odobre zahtjeve, sljedeće godine i dalje igraju Ukrajinsku ligu.

Inače, u Tavriji igra bivši igrač Hajduka Marin Ljubičić, a ta je momčad u prvom kolu nastavka prvenstva izgubila na gostovanju u Kijevu kod Dinama 1:2.

>> Dinamov predsjednik platio put, Ljubičićeva Tavrija se vraća u 'slobodni Krim'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NI
niks100
07:56 19.03.2014.

Logicno.