Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. LJUBIČIĆ U UKRAJINI

Dinamov predsjednik platio put, Ljubičićeva Tavrija se vraća u 'slobodni Krim'

Marin Ljubičić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
18.03.2014.
u 12:20

– Vraćamo se u Simferopolj, zračna luka još je zatvorena pa nas čeka putovanje vlakom. Od Kijeva do Simferopolja trebat će nam nekih 13 sati – tim nam se riječima iz Kijeva, nakon utakmice Dinamo – Tavrija (2:1) javio naš Marin Ljubičić

I dok se na Krimu već slavio ishod referenduma i pripajanje tog poluotoka Rusiji, nogometaši Tavrije iz Simferopolja, glavnog grada Krima, izgubili su u prvoj utakmici nastavka prvenstva u Kijevu protiv Dinama sa 2:1.

– Vraćamo se u Simferopolj, zračna luka još je zatvorena pa nas čeka putovanje vlakom. Od Kijeva do Simferopolja trebat će nam nekih 13 sati – tim nam se riječima iz Kijeva, nakon utakmice Dinamo – Tavrija (2:1) javio naš Marin Ljubičić, dokapetan momčadi iz Simferopolja s Krima.

Taj dvoboj trebao se igrati u Simferopolju, ali Tavrija je zatražila odgodu. Klupski čelnici momčad su, dok se ne smiri politička situacija, sklonili u Tursku, ali uskočio je Igor Surkis, predsjednik Dinama, i platio troškove zrakoplova. Zamijenjeno je domaćinstvo, igrači Tavrije sletjeli su u Kijev i odigrali utakmicu.

Očito je svima u Ukrajini važno da se nogometna liga nastavi, da se prikaže kako život ide normalnim tijekom. Na Krimu se slavi ishod referenduma, sređuju se dokumenti za pripajanje Rusiji, a nogometaši će se baviti svojim sportom.

– Sigurno ćemo, barem tako nam kažu, odigrati prvenstvo Ukrajine do kraja. A što će biti u sljedećoj sezoni, tek ćemo vidjeti – kaže Ljubičić.

Po povratku u Simferopolj igrači će svojim domovima.

– Trenirat ćemo normalno, sad nas čekaju gostovanja u Odesi i Zaporožju. Drago nam je da se prvenstvo nastavilo. Zadovoljni smo kako smo odigrali u Kijevu. Ne bi im bilo lako da smo ih dočekali u Simferopolju, tamo nas već nekoliko sezona nisu pobijedili – govori nam Ljubičić. Kod njega i suigrača nema nekog straha zbog stanja na Krimu.

– Svi kažu da je u Simferopolju mirno i sigurno, nemamo se čega plašiti – kazao je Ljubičić čija je obitelj ostala u Splitu, a s njim su bili u Turskoj na desetodnevnim pripremama.

>> Ukrajina će sve napraviti kako bi Rusiju izbacila sa SP-a u Brazilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije