Vrdoljak je za Sukna

'Dva srebra solidan su rezultat, ali imamo kapacitet za nešto više'

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
'Dva srebra solidan su rezultat, ali imamo kapacitet za nešto više'
29.11.2015.
u 23:00
Uživam u njegovoj igri, nevjerojatno je kako se kreće. Kad dođe utakmica, samo bih njega gledao, kaže Vrdoljak za Sandra Sukna.
Pogledaj originalni članak

Zdeslav Vrdoljak, trener Mornar Brodospasa, proslavljeni kapetan Hrvatske, nije dvojio o najboljem igraču godine. Magični Dubrovčanin Sandro Sukno, jedan od najboljih igrača svijeta, igrač je u kojem Vrdoljak vidi ono što drugi nemaju. Uz vrhunsku igru Sukna prate i rezultati.

– Uživam u njegovoj igri, nevjerojatno je kako se kreće u bazenu. Kada dođe utakmica, samo bih njega gledao, svaki potez je vrhunski. To je jednostavno nepodnošljiva lakoća igranja, napadački je dovoljno mu dati loptu. S njim gotovo da i ne trebate slagati taktiku – objasnio je svoj izbor Vrdoljak.

Na drugu poziciju postavio je Petra Muslima, okosnicu Primorja i reprezentacije.

– Muslim je sasvim drugačiji tip igrača od Sukna, ali jednakih kvaliteta. On ima moć, razoran je u napadu, ubojita šuta, polivalentan. Na njegovim leđima reprezentacija i Primorje stigli su do ovih rezultatskih uspjeha, a posebno ga volim zbog igre u obrani u kojoj je odličan – kazao je Vrdoljak.

Dalje je u izbor postavio Lončara, za kojega kaže da je strahovito napredovao, stabilne Burića i Pavića i Vićana te Jokovića od kojega i više očekuje.

A reprezentacija? Kako je Vrdoljak vidio godinu u kojoj je Hrvatska došla do dva finala (Svjetska liga u Bergamu i Svjetsko prvenstvo u Kazanju), ali u oba posustala protiv Srbije.

– Baš i ne volim komentirati igre i stvari koje su vezane za našu reprezentaciju, bit ću suzdržan. Hrvatska igra solidno, rezultat je sasvim solidan, ali imamo kapacitet za puno više i bolje – kaže Vrdoljak koji ima vrlo kritičan odnos prema vodstvu Hrvatskoga vaterpolskog saveza, a zbog toga je u kolovozu 2013. i smijenjen s dužnosti izbornika selekcije uzrasta do 17 godina.

Njegov Mornar Brodospas ušao je u novu sezonu bolje od očekivanog.

– Napravljena je rekonstrukcija momčadi, rezultati su odlični, uvjeren sam da ćemo u budućnosti igrati i bolje. Najvažnije je podizanje kvalitete mladih igrača – zaključio je Zdeslav Vrdoljak koji je karijeru počeo kao plivač u uvali Spinut.

Sutra najboljih sedam bira Ivan Asić.

Vrdoljakovih sedam:

1. Sandro Sukno (Primorje/Pro Recco) 7

2. Petar Muslim (Primorje) 6

3. Luka Lončar (Mladost/Jug) 5

4. Damir Burić (Primorje) 4

5. Josip Pavić (Mladost/Olympiakos) 3

6. Frano Vićan (Primorje) 2

7. Maro Joković (Pro Recco/Jug) 1

>>Traži se zlatnik među hrvatskim srebrnjacima iz Kazanja i Bergama

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.