Spox.com

Duvnjak: Samo je jedan Ivano Balić

Foto: Goran Stanzl
Duvnjak: Samo je jedan Ivano Balić
09.12.2009.
u 21:12
Hrvatski rukometni reprezentativac i član HSV-a Domagoj Duvnjak dao je opsežni intervju za prestižnu njemačku sportsku internetsku stranicu Spox.com.
Pogledaj originalni članak

Duvnjak kao jedan od najboljih mladih igrača na svijetu u Njemačkoj uživa golemu popularnost, što je bila i prva tema razgovora, a 21-godišnji hrvatski as prokomentirao je sve češću prisutnost u medijima.

Gospodine Duvnjak, svaki dan vas novinari traže. Izlazite li im u susret, dajete li intervjue uvijek?

- Nije to takav problem, nastojim odgovoriti mnogim zahtjevima za razgovore s novinarima. Moj posao ipak nije samo igranje rukometa. Zanimanje medija je važno, a to je i kontakt s navijačima.

Novinari u Njemačkoj konstantno traže neku ekskluzivnu priču o vama. Smeta li Vas to?

- Već je u Hrvatskoj bilo ''ludo''. Novinari žele izvući što više iz mene, ali negdje, jasno, postoje i limiti.

Pitanje koje se stalno i uporno ponavlja, jest Vaš odnos sa Ivanom Balićem...

- S Ivanom sam u super odnosima. On je bio moj uzor kojeg i danas jako cijenim. Ivano Balić je jednostavno briljantan igrač!

Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj Vi ste odlično preuzeli njegovu ulogu u nacionalnoj momčadi. Smeta li Vas ako konstatiramo da ste vi novi Ivano Balić?

- Kada netko napiše takvu konstrukciju, to mi predstavlja veliku čast. Međutim, ja još uvijek trebam i mogu puno naučiti od Ivana. Tek mi je 21 godina. A usporedbe s njime više ne mogu izbjeći. Ali, drago mi je što i Vama mogu ponuditi odgovor, koji glasi: Samo je jedan Ivano Balić!

Recite nam ponešto o vašim iskustvima iz Hamburga, odnosno prilagodbi s hrvatskog na njemački rukomet.

- Mislim da sam se odlično prilagodio. Uvjeti za treninge i rad u HSV-u su fantastični, a u prilagodbi mi pomaže i to što je sa mnom ovdje moja djevojka. Prelazak mi nije predstavljao bilo kakve poteškoće. Dolazak u HSV bio je pun pogodak. Prvenstvo u Njemačkoj je iznimno jako. Kada sam igrao u CO Zagrebu, sve se svodilo praktički samo na pripreme za Ligu prvaka, a u prvenstvu smo gotovo svaku utakmicu pobjeđivali s 15 ili 20 golova razlike. Ovdje je druga priča. Malo je momčadi za koje ste sigurni da ćete ih pobijediti, atmosfera na utakmicama je odlična...

Vi ste prešli iz Zagreba u HSV uz rekordnu odštetu od milijun eura, te ste postali jedan od najskupljih rukometaša na svijetu. Osjećate li pritisak zbog toga?

- Svjestan sam te činjenice, ali se mogu nositi s time.

Tko je trenutno najbolji rukometaš na svijetu?

- Ima dosta rukometaša o kojima možemo govoriti, krema svjetskog rukometa je jaka i moćna. Međutim, ne bih o imenima.

Gdje vidite sebe u toj priči?

- Takva pitanja su uvijek teška. Mislim da sam još mlad i da mogu i trebam još napredovati.

Za nekoliko tjedana počinje Europsko prvenstvo. Hrvatska je top-favorit. Ili se ne slažete?

- Europsko prvenstvo nudi jači turnir od Svjetskog prvenstva, jer gotovo svaka reprezentacija na prvenstvu Europe može konkurirati za medalje. Francuska je uvijek jaka, oni su favorit. Ali, i mi smo jaki, kao i Poljska, Njemačka... Kao što sam rekao, Europsko prvenstvo je uvijek veličanstveno natjecanje.

Vi živite u istoj kući s Igorom Vorijem? Igrate li kad rukomet u svom domu?

- Pa, ne baš, radije se opuštamo, gledamo DVD-ove, puno razgovaramo ili, što je sada aktualno, idemo u božićni šoping.

I za kraj, koji je najveći trenutak Vaše karijere?

- Jasno, kada sam prešao u HSV. No, isto tako, i kada sam prvi puta kao 17-godišnjak upoznao Ivana Balića. To je trenutak koji ću uvijek pamtiti. Bio sam novi u reprezentaciji, imali smo jednu pripremnu utakmicu. Našli smo se zajedno na parketu! To su dvije situacije koje ću zauvijek pamtiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.