Lino Červar:

Duvnjak je na popisu, ali ne dolazi u Zagreb

Duvnjak je na popisu, ali ne dolazi u Zagreb
07.10.2017.
u 17:47
– Sulić je dio dream teama koji je osvojio svjetsko zlato u Portugalu. Dokaz da još uvijek traje i odlično igra jest to što igra za jednu od najboljih europskih momčadi.
Pogledaj originalni članak

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, naglasio je da će Europsko prvenstvo, kojem je Hrvatska domaćin u siječnju 2018. godine, biti najjače do sada.

– Osam reprezentacija ravnopravno će se nadmetati za medalje. Naravno, među tih je osam i Hrvatska. I baš zato trebam izabrati igrače koji će se moći i znati nositi s pritiskom. Za listopadske pripreme pozvao sam 21 igrača, među njima i Domagoja Duvnjaka. No Duvnjak se još oporavlja od operacije i neće doći u Zagreb, ali svi se nadamo da će biti spreman do siječnja. Utakmice sa Slovenijom bit će svojevrsni test za igrače, da vidim tko može slijediti, a tko ne moje ideje i zahtjeve – istaknuo je Lino Červar.

Rekli ste da ćete na listopadske pripreme zvati Renata Sulića, kružnog napadača mađarskog Veszprema, no njega nema na popisu?

– Sulić je dio dream teama koji je osvojio svjetsko zlato u Portugalu. Dokaz da još uvijek traje i odlično igra jest to što igra za jednu od najboljih europskih momčadi. No odlučio sam se za tri mlađa kružna napadača, Marića, Kozinu i Musu, a od iskusnijih tu je Vori. Rekao sam već i prije, ovaj popis ne mora biti konačan za završne pripreme i možda će se promijeniti – istaknuo je hrvatski izbornik.

Nije mu lako jer će za pripreme imati samo 15 dana.

– Vaterpolisti su se za Svjetsko prvenstvo pripremali 45 dana, košarkaši za Europsko trideset. No, što je, tu je. Kako je nama kratko, tako je i ostalima jer je takav kalendar. Nije ovo nikakav alibi – istaknuo je Červar.

“Mago di Umago” vodio je Hrvatsku na četiri Europska prvenstva. I sva četiri puta, od 2004. do 2010. godine, bio je među četiri. Dvaput je igrao finale, u Norveškoj 2008. i Austriji 2010,. godine, dvaput je bio četvrti, u Sloveniji 2004. i Švicarskoj 2006. godine.

– Odlučio sam ići korak po korak, stepenicu po stepenicu na Europskom prvenstvu. Do finala nas čeka osam stepenica i nadam se da ćemo ih uspješno svladati. Uvjeren sam da ćemo imati dobro podršku, no tu istu podršku moramo zaslužiti svojim igrama – kaže Červar. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.