Natječaj za trofejne

Država će subvencionirati studij osvajača (para)olimpijskih medalja

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Država će subvencionirati studij osvajača (para)olimpijskih medalja
07.07.2017.
u 07:00
Prvi puta vrhunskim sportašima dodijeliti će subvencije za školarine na visokim učilištima.
Pogledaj originalni članak

Jedan od ciljeva rada Središnjeg državnog ureda za šport predvođenog našom najtrofejnijom olimpijkom Janicom Kostelić jest i skrb od dvojnoj karijeri sportaša pa će se tako, ove godine, prvi puta vrhunskim sportašima dodijeliti subvencije za školarine na visokim učilištima. 

U to ime Središnji državni ured za šport raspisao je natječaj za akademsku godinu 2017./2018. na koji se mogu prijaviti redoviti i izvanredni studenti na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj koji su nastupajući na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih osvajali medalje. 

Natječaj se provodi od 6. srpnja do 26. rujna ove godine, a svi uvjeti te potrebni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport (www.suds.hr), a sve potrebne informacije sportaši mogu dobiti i na e-mail adresi: subvencije@sdus.hr.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KA
kajbiti
10:01 07.07.2017.

Svakako se slažem, Sara je jedna divna mlada djevojka koja ima izvrsne rezultate i sigurno će dobiti sve što i ostali osvajači medalja za Hrvatsku. Što je to premalo, to je drugi par rukava. Ali , moramo priznati da su i paraolimpijci zaslužili u najmanju ruku iste nagrade kao i zdravi olimpijci.

GR
grodar
08:44 07.07.2017.

Tko je ovaj lik?

DH
dalibor.hren
07:46 07.07.2017.

Mogli bi se pobrinuti i za zlatnu olimpijku Saru Kolak!