brončani otisak tenisica

Dražen Petrović će i u Puli dobiti spomenik

Foto: VL
Dražen Petrović će i u Puli dobiti spomenik
20.05.2010.
u 11:03
Otisci u bronci bit će postavljeni na istarski kamen na kojem će biti ispisana posveta iznimnom sportašu.
Pogledaj originalni članak

Grad Pula, točnije gradska četvrt Stoja, potkraj svibnja postat će, uz nekoliko gradova u Hrvatskoj i svijetu, jedan od onih koji će se moći pohvaliti spomenikom košarkaškoj legendi Draženu Petroviću.

Ostvarena želja

Naime, pulski pročelnik za društvene djelatnosti Erik Lukšić i akademski kipar Eros Čakić potkraj svibnja postavit će na košarkaškom igralištu Stoji gdje je prije gotovo 30 godina najpoznatiji hrvatski košarkaš odigrao utakmicu u povodu odlaska jednog od članova Stoje u vojsku, brončane otiske Draženovih "toptenki", broj 45. Za nepuna dva tjedna ispred klupe zablistat će otisci u bronci koji će biti postavljeni na istarski kamen.

– Svima nama koji smo 7. srpnja 1983. imali sreću vidjeti Dražena Petrovića, koji je tada bio u pulskom garnizonu, kako igra na igralištu Stoje, već odavno je želja podizanje spomenika – objasnio je Lukšić.

Zadovoljna i majka

– Poput ulice slavnih u Los Angelesu, postavit ćemo otiske odlivene u bronci na jedan kvadrat istarskoga kamena na kojemu će biti tekst s posvetom čovjeku koji je i u Puli ostavio trag svojim sportskim djelovanjem – svoj je rad objasnio Čakić.

Draženova majka Biserka Petrović pristala je na suradnju te će prisustvovati otvorenju spomenika predviđenom za 30. svibnja.

– Drago mi je da će Draženu i u Puli podignuti spomenik. To potvrđuje da je bio velik čovjek – rekla je Biserka Petrović.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.