NBA liga

Dončić zabio skoro 40 koševa, ali i podbacio u neizvjesnoj završnici

Foto: Reuters/Pixsell
Luka Dončić
Foto: Reuters/Pixsell
Luka Dončić
22.01.2020.
u 10:17
Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac je za nešto manje od 19 minuta ubacio devet koševa
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Los Angeles Clippersa slavili su sa 110:107 na gostovanju u Dallasu, gdje su Kawhi Leonard i Luka Dončić postigli po 36 koševa, a mladi Slovenac ostao jednu asistenciju od "triple-double" učinka i promašio važna slobodna bacanja u neizvjesnoj završnici.

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac je za nešto manje od 19 minuta ubacio devet koševa te imao devet skokova, asistenciju i jednu osvojenu loptu.

Kawhi Leonard je sa 36 poena, 11 skokova, tri osvojene lopte i dvije blokade predvodio momčad Doca Riversa do 31. ovosezonske pobjede, a vrlo važnu ulogu u završnici dvoboja odigrao je Landry Shamet koji je završio sa 18 koševa.

Dallas je u posljednje tri minute ušao s vodstvom 98:97, kad je Shamet pogodio prvu od svoje dvije trice u seriji Clippersa 8:0, kojom su došli do +7 (105-98).

Leonard je pogodio tricu za 108:100 na 75 sekundi prije kraja, ali Mavericksi su došli u priliku za preokret. Tim Hardaway Jr. je 16 sekundi prije kraja promašio otvorenu tricu za izjednačenje, a devet sekundi poslije Luka Dončić je promašio oba slobodna bacanja.

Na drugoj strani je Leonard pogodio oba za vodstvo 110:105 i zapečatio pobjedu Clippersa.

Poraz Mavericksa pokvario je povratak Kristapsa Porzingisa na parket nakon gotovo jednomjesečnog izbivanja. Latvijac je imao 10 koševa i devet skokova.

Druga loša vijest za Maverickse je ozljeda Dwighta Powella koji je u 10. minuti krenuo u prodor, kad mu je popustila desna noga, uz najvjerojatnije puknuće Ahilove tetive, što bi značilo da je za njega ova sezona završila.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SV
Sveky12
22:09 22.01.2020.

Da Dončić podbacio,ha...a di bi Mavsi bili da ga nema?Izgubili laganih 20 razlike. Powell se ozljedi napočetku, Porzingis ima katastrofalan šut,jedinu pravu podršku je ima u Hardaway-u,i defenzivno u Porzingis-u.Preporuči bi da se utakmice gledaju, ne samo highlights...

DM
drazen.muhvic
11:12 22.01.2020.

Dončić je podbacio u tricama, a ne u završnici, pogotovo ne glede tih promašenih slobodnjaka. OK, prvoga baš i nije trebao fulati, ali drugog je fulao namjerno. Najviše je podbacio Tim, lošom obranom tijekom susreta, a pogotovo promašajem otvorene trice kod -3 u finišu tekme...