Super Bowl

Domoljubi Belichick i Brady protiv sokolova u Houstonu love rekorde

Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
Foto: Reuters/PIXSELL
Super Bowl
05.02.2017.
u 11:38
New England Patriotsi i Altanta Falconsi u nedjelju igraju u 51. Super Bowlu. Veliki finale u američkom nogometu po srednjoeuropskom vremenu počinje u ponedjeljak pola sata iza ponoći
Pogledaj originalni članak

Bill Belichick se uoči finala AFC konferencije nije previše zamarao mogućim suparnikom u 51. Super Bowlu (5. veljače, Houston). Glavni trener New Englanda izjavio je da uoči utakmice s Pittsburghom u kojoj su njegovi Patriotsi pobijedili Steelerse (36:17) nije znao ishod utakmice Atlanta – Green Bay koja je završena samo desetak minuta prije toga.

Falconsi su nadjačali Packerse (44:21) i osvojili NFC naslov. Sokolovi su tako drugi put u povijesti izborili veliki finale u američkom nogometu (NFL).

– Nisam znao tko je pobijedio. Nismo gledali, niti smo željeli znati rezultat prve utakmice. Atlanta očito ima sjajnu momčad, jer inače ne bi došla do Super Bowla. Ove su sezone sjajni – izjavio je Bill Belichick koji je s New Englandom izborio sedmi Super Bowl, a ukupno deveti za Patriotse, najviše u povijesti NFL-a (Pittsburgh, Dallas i Denver imaju po osam).

Bill i Tom - dobitna kombinacija

Bill Belichick druga je generacija američkih Hrvata. Njegov djed zvao se Ivan Biličić i živio je u Draganiću kraj Karlovca. Njegovi djed i baka, Ivan i Marija Biličić, u SAD su se doselili potkraj 19. stoljeća. Billov otac, Steve (Stjepan) Belichick bio je igrač, a kasnije i trener američkog nogometa.

Stariji Belichick bio je više od tri desetljeća pomoćni trener i glavni skaut momčadi US Naval Academy.

Otac mu je bio sjajan mentor. Billov trenerski uspon počeo je 2000. godine dolaskom u New England. U isto vrijeme Domoljubima se priključio i dodavač Tom Brady, što se ubrzo pokazalo dobitnom kombinacijom. New England je 2001. osvojio prvi Super Bowl u klupskoj povijesti i najavio sjajnu budućnost Patriotsa, koja traje već 17 godina.

New Englandu je ovo sedmi veliki finale otkako su u klubu Bill Belichick i Tom Brady. U prethodnih šest finala Belichick i Brady osvojili su četiri naslova, posljednji put prije dvije godine, protiv Seattlea (28:24) koji također vodi Hrvat, Pete Carroll (djed s majčine strane Petar Ban rođen je u Dubrovniku).

Najuspješniji već sad

Već sada je Bill Belichick među najuspješnijim trenerima, a pobjedom u Houstonu postat će najbolji u povijesti NFL-a. Sedmim nastupom u velikom finalu nadmašio je legendarnog Dona Shulu, koji je vodio Baltimore i Miami, a osvoji li peti Super Bowl, bit će bolji i od Chucka Nolla, koji je s Pittsburghom osvojio četiri naslova.

Također, Belichick je najuspješniji trener u povijesti NFL-a s 25 pobjeda u doigravanju (ima deset poraza). Prije devet sezona Belichick je vodio Patriotse do još jednog rekorda. Tada su prvi dio sezone završili bez poraza, s omjerom 16-0. Patriotsi su bili prva momčad nakon Miamija koja je sezonu završila bez poraza (1972. imali su omjer 14-0).

Tom Brady ima priliku postati dodavač s najviše naslova u Super Bowlu, sada ih ima četiri, kao Terry Bradshaw (Pittsburgh) i Joe Montana (San Francisco).

Mnogi treneri i igrači prošli su kroz New England posljednjih 17 godina, ali Brady i Belichick ostali su nezamjenjivi. Postali su najbolji i najuspješniji dvojac u povijesti.

I bez obzira na to kako završi 51. Super Bowl, Belichick i Brady još će neko vrijeme voditi Domoljube i rušiti rekorde...

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.