OBUZEO GA GNJEV

Đokovićev otac: Sina su mi predstavili kao kriminalca, ne daju mi čuti se s njim, sramota!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Beograd: Diana i Srđan Đoković, roditelji Novaka Đokovića
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
ATP Cup
Foto: SUSANA VERA/REUTERS
Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia
05.01.2022.
u 23:31
- Svi moramo izaći i dočekati ga. Za sve ovo što su mu učinili nemam dovoljno riječi.
Pogledaj originalni članak

Odluka o odbijanju vize Novaku Đokoviću te deportacija iz Australije u slučaju odbijanja žalbe njegovih odvjetnika šokirala je njegova oca Srđana. Tijekom dana je davao gnjevne izjave, a one su se sad samo nastavile.

- Sramotna odluka. Deportacija. Svi moramo izaći i dočekati ga. Ne mogu se čuti sa sinom, predstavili su ga kao kriminalca. Za sve ovo što su mu učinili nemam dovoljno riječi - kazao je kratko i jasno za Blic Srđan Đoković.

Australska granična policija odbila je dokumentaciju o medicinskom izuzeću od cijepljenja najboljeg tenisača svijeta pri pokušaja ulaska u zemlju i pritvorila ga na gotovo osam sati. U tom vremenu propustio je pružiti dokaze koji bi im promijenili mišljenje.

Foto: Reuters

Nagađa se da je glavni Đokovićev argument bio to što je prebolio koronavirus dvaput unazad šest mjeseci pa stvorio dovoljno jak imunitet, što čini cijepljenje nepotrebnim. Barem u argumentaciji onih koji zastupaju njegovu stranu.

Tako nešto nije se uvažilo. Ako je istina, Đoković je prebolio koronavirus najmanje triput jer zna se da je 2020. tijekom boravka u Zadru bio zaražen. I već tad se glasno protivio mjerama za usporavanje širenja zaraze i po dolasku cjepiva odmah je zauzeo jasan stav da ga ne misli uzeti. Nakon brojnih kritika, prestao je iskazivati mišljenje o toj temi, no svaki put je naglasio da svi moraju imati pravo na izbor.

Australian Open osvajao je devet puta, od toga triput u posljednje tri godine. U karijeri je osvojio 20 Grand Slam turnira, baš kao Rafael Nadal i Roger Federer pa se očekivalo da bi u Australiji mogao nadmašiti taj dvojac... Ako mu žalba ne bude prihvaćena, iduću će priliku imati na Roland Garrosu. Naravno, osim ako Nadal ne osvoji Australiju, čime bi stigao do 21. titule.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar jebb
jebb
23:53 05.01.2022.

Da se ubrizgao tri puta s njihovim bojnim otrovima pa dosao zarazen u tu vukojebinu poznatiju pod nazivom "down under", ne bi imao nikakvih problema!!! To govori vise nego dovoljno o ovoj najvecoj podvali i prevari fasisticke mafije, najvecem zlocinu u povijesti covjecanstva... Odgovarat ce te kurvini sinovi, sudit ce vam se za zlocin protiv covjecnosti... O financijskim odstetama da i ne govorimo...

TE
Tena1987
21:17 06.01.2022.

kak nisi jbt kupio lažnu potvrdu da si cijepljen? sta si skrt

LU
lucio2
00:22 06.01.2022.

Ovaj lik je notorni konj i primitivac.