DOBRE VIJESTI

Dogodio se zaokret, hrvatski nogomet ipak neće biti na marginama Europe!

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dogodio se zaokret, hrvatski nogomet ipak neće biti na marginama Europe!
19.05.2021.
u 14:30
Kako se nije igrala Konferencijska liga, mjesto za njena osvajača u Europa ligi je prazno, a popunit će se klubovima iz zemalja ispod najboljih 15.
Pogledaj originalni članak

Pokretanjem Konferencijske lige klubovi HNL-a ne mogu izboriti nastup u kvalifikacijama za Europa ligu. Prva momčad ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, a ako ispadne, može u EL, ostali su kvalifikacijama za KL.

No, Uefa ostavlja mjesto u pristupnim listama za osvajače LP-a, EL-a i KL-a u slučaju da plasman u njima ne izbore na nacionalnim prvenstvima. Ako se osiguraju na prvenstvu, onda se ta praznina popunjava klubovima iz ostalih liga.

Kako se nije igrala Konferencijska liga, mjesto za njena osvajača u Europa ligi je prazno, a popunit će se klubovima iz zemalja ispod najboljih 15, a na Uefinoj ljestvici za ljeto 2022. HNL je na 18. mjestu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

OK
okolokere
15:22 19.05.2021.

Osim GNK Dinamo i donekle Rijeke nitko od ostalih hrvatskih nema nikakvih šansi u europskom klupskom nogometu. Priče o "ulasku" u Europu Hajduka i Osijeka su čista iluzija. Tko to ne vidi još će se jednom po neznam koji put u to uvjeriti. Tamo gdje se kontinuitet Dinamove prisutnosti omalovažava pameti nema. Postoje tek piskarala koja kruha u Europi ne mogu zaraditi. Mogu škrabati o Ajduku i Bjelici ali...od toga kruha nema...