Foto: VL Balonko
Foto: VL Balonko
Foto: VL Balonko

Djeca moraju uživati u fizičkoj aktivnosti

10. 09. 2018. u 00:30 0
- Kroz naš program djeca će se susresti sa širokom lepezom od 20-tak različitih sportova: atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, aerobik, košarka, nogomet, odbojka, rukomet, tenis, badminton, baseball, hokej, boćanje, kuglanje, golf, orijentacijsko trčanje, streličarstvo, ragbi, stolni tenis, judo, hrvanje...

Brojne su inicijative koje bi, generacije koje dolaze, trebalo potaknuti na bavljenje fizičkom aktivnošću. Sve su porazniji podaci o tome koliko se klinaca u Hrvatskoj bavi nekom fizičkom aktivnošću. A o važnosti bavljenja sportom, popričali smo s Igorom Musulinom, našim mladim profesorom kineziologije koji je na čelu Udruge za sport i rekreaciju Balonko... On je osmislio program za djecu od 3 do 11 godina koje provodi u vrtićima i školama. 

- Kroz naš program djeca će se susresti sa širokom lepezom od 20-tak različitih sportova: atletika, sportska gimnastika, ritmička gimnastika, aerobik, košarka, nogomet, odbojka, rukomet, tenis, badminton, baseball, hokej, boćanje, kuglanje,  golf, orijentacijsko trčanje, streličarstvo, ragbi, stolni tenis, judo, hrvanje... Bogatstvo našeg programa je veliki broj igara koje su prilagođene sposobnostima i dobi svakoga djeteta. Kroz stručno osmišljenu i organiziranu igru uvodimo dijete u svijet sporta. Upravo kroz igru svako dijete dolazi do izražaja. Igre su koncipirane na način da nema čekanja na red, ispadanja, sjedenja na klupi i pojedinačnih pobjednika. Jako je važno da djeca ove dobi u puno više slučajeva iskuse pobjedu nego poraz. Za to se brinu naši treneri koji imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom - ističe Musulin i naglašava: 

- Treneri su također fizički aktivni kao i djeca, što je najbolji pokazatelj njihove predanosti radu. Vježbanje se provodi 2x tjedno po 1h.  Na svakom treningu su 2 ili 3 kineziologa tako da uspijemo posvetiti dovoljno pažnje svakom djetetu. Upravo ova socijalna komponenta je ono po čemu se razlikujemo od drugih, jer naši treneri su i mame, tate, dadilje, psiholozi, pedagozi, klaunovi, a naposljetku stručnjaci uz koje će se vaše dijete osjećati ugodno i sigurno. A to je ono čemu težimo, da dijete dolazi i odlazi sretno i veselo s treninga. 

Osim programa u dvorani Balonko ima i školu plivanja.

- S tri trenera u bazenu. Škola plivanja se provodi na Zimskom plivalištu Mladost, trg Krešimira Ćosića 10, Dom sportova.

Imamo dvije skupine neplivača i jednu skupinu plivača - ističe Musulin. 

Balonko provodi svoje aktivnosti na čak devet lokacija u gradu Zagrebu: Osnovna škola kralja Tomislava, Nova cesta 92, Trešnjevka, Oš Alojzija Stepinca, Palinovečka 42, Vrbani 3, Oš Kajzerica, Žarka Dolinara 9, Novi Zagreb, Oš Tituša Brezovačkog, Špansko 1. Aktivnosti su također i u dječjim vrtićima:  Dv Trnsko- podružnica Kajzerica, Žarka Dolinara 11, Dv Remetinec- podružnica Vice Vukova, Dv Travno-podružnica Veliko polje, Velikopoljska 12,Dv Kustošija- podružnica Palinovečka 40, Vrbani 3...

Neurofeedback
Zašto se sve više roditelja odlučuje za UMO igraonicu i što je to neurofeedback?
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".