ODABRAO DRUGU DRŽAVU

Dinamovac prekrižio igranje za Hrvatsku i ne žali zbog odluke: Nije mi bilo lako, ali...

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Dinamovac prekrižio igranje za Hrvatsku i ne žali zbog odluke: Nije mi bilo lako, ali...
04.06.2020.
u 17:18
Uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je da će igrati za Australiju,
Pogledaj originalni članak

Fran Karačić, nogometaš Dinama na posudbi u Lokomotivi, ima osam nastupa za mladu hrvatsku reprezentaciju, no danas je član australske izabrane vrste. Ovaj bek u Australiji nije nikad živio. Rođen je i odrastao u Hrvatskoj, a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.

Uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučio je da će igrati za Australiju, a danas, kako piše The World Game, ne žali zbog te odluke.

- Odlučio sam igrati za Australiju i zatim došao u Antalyju na okupljanje reprezentacije uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nije to bila lagana odluka, no to je ono što sam želio - rekao je Karačić za The World Game i dodao:

- Svi u momčadi su me dobro prihvatili i osjećao sam se kao da sam dugo član ove momčadi. Tao je trener Ante Miličić, igrači Tomi Jurić i Miloš Degenek i puno su mi pomogli.

Karačić na kraju nije bio među 23 australska nogometaša koja su išla na SP u Rusiju.

- Bilo mi je teško, ali sam profesionalac i brzo sam prešao preko toga - rekao je.

Uspješni

Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama

Aircash ostvaruje 50 milijuna kuna mjesečnog prometa slanja novca i plaćanja, a kreću i s uslugom plaćanja računa skeniranjem barkoda koji se nalaze na računima, a ta je platforma lani na tržište pustila Aircash digitalni novčanik, kojim možete novac uplatiti karticom, ali i gotovinom, nadoplatiti ENC uređaje, platiti parking i platiti bon za mobitel…

Karačić je ove zime potpisao za Dinamo, ali će do kraja sezone ostati u Lokomotivi na posudbi.

- Potpisao sam za Dinamo i napravio taj korak. Vidjet ćemo što će budućnost donijeti, ali sam spreman - rekao je Karačić i dodao:

- U Lokomotivi sam proveo sjajne trenutke. U tom sam klubu od 16. godine, tamo sam zaigrao seniorski nogomet i dvije sezone bio kapetan. Tamo sam izrastao u igrača i napravio transfer u Dinamo što je korak koji mi je trebao. Sretan sam što sam se pridružio Dinamu i to pokazuje da sam na pravom putu. Dinamo je najveći hrvatski klub s velikom poviješću. Želim trenirati, davati sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BR
Brandfackel2
18:17 04.06.2020.

Ala gubitka za Hrvatsku... Ne znam kako ćemo prebroditi njegovo neigranje za hrvatsku reprezentaciju...

Avatar marsijaneri
marsijaneri
17:50 04.06.2020.

Njegova odluka!

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:13 04.06.2020.

pa nek si onda odskakuće ka klokanima svojim tamo dolje gdje je sve naopačke