Derbi s repovima

Dinamo je prvak pa koga briga što ga kradu

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Rijeka - Dinamo
14.05.2019.
u 13:29
Zebec, koji je sudio derbi Rijeka – Dinamo bio je po mnogima glavni favorit za finale kupa koji igraju ova dva kluba 22. svibnja u Puli
Pogledaj originalni članak

U posljednja dva gostujuća derbija Dinamo je prvo izgubio (u Osijeku), a onda remizirao (u Rijeci). Bez obzira na sve, plavi su odavno osigurali naslov prvaka, možda je baš zbog te činjenice u zapećku završila analiza suđenja na te dvije utakmice. A te analize kažu da su plavi još kako oštećeni.

Naime, u Osijeku, gdje je sudio Igor Pajač iz Zeline, igraču Osijeka Gutiju nije pokazao žuti karton, a morao je. Rezultat je tada bio 1:1, a Gutiju bi to bio drugi žuti, isključujući karton.

Nakon toga je dosudio jedanaesterac za Osijek, vrlo dvojben jer igrač Dinama imao je ruku uz tijelo kada ga je lopta pogodila. Osijek je iz tog jedanaesterca stigao do 2:1 pobjede.

U posljednjem derbiju u Rijeci plavi su oštećeni u tri slučaja. Već u ranoj fazi utakmice (15. minuta) sudac Mario Zebec pustio je da se igra dalje iako je bilo očito da je Punčec namjernim prekršajem zaustavio Atiemwena na rubu kaznenog prostora. 

Trebao je dosuditi prekršaj i igraču Rijeke dati žuti karton, kao i Župariću koji je u posljednjoj minuti prvog dijela prekršajem zaustavio Moru, no ni tada na 16 metara Zebec dosudio prekršaj već je pustio da se igra dalje.

I u drugom dijelu je propustio dosuditi jedanaesterac za plave kada je srušen Petković.

- Dinamo je oštećen, u prva dva slučaja morao je dosuditi prekršaje i dati igračima Rijeke žuti karton, a jedanaesterac za Dinamo nije dvojben i ne znam kako ga niti jedan sudac nije vidio – komentirao je bivši sudac Mario Strahonja na HTV-u.

Miroslav Vitković, također bivši sudac i Uefin kontrolor suđenja, na HNTV-u također je ustvrdio da je u prva dva slučaja sudac pogriješio na štetu Dinama, dok prekršaj na Petkoviću nije ni bio predmet analize.

Zebec, koji je sudio derbi Rijeka – Dinamo bio je po mnogima glavni favorit za finale kupa koji igraju ova dva kluba 22. svibnja u Puli, no sad se prilično kompromitirao ovakvim suđenjem.

Nadajmo se da, tko god bude sudio taj finale, neće iza novog sraza Rijeke i Dinama biti novih repova, da se neće pričati o suđenju i greškama na bilo čiju štetu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
18:57 14.05.2019.

Dinamo šampion.Ostali ajmooooooo kmeeeeeeeeeeeeeee

DE
derin
13:48 14.05.2019.

Sinoć tko je gledao sazetke na obje televizije zgadio mu se zivot. Utakmica lokomotiva Osijek se ne pamti, takva lakoća primanja golova i neangažiranost nevjerojatna je. Možda bi neke institucije mogle pogledati tu utakmicu da vide je li sve u redu.

BZ
Branko Zajec
16:13 14.05.2019.

Novinar je svojim komentarom samo potvrdio što se dogodilo ! Kriterij suđenja se promijenio u nekoliko zadnjih kola.