NAŠA PLIVAČICA

Dina Levačić ostvarila povijesni podvig. Pogledajte njezino lice nakon 11 sati plivanja

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Trening hrvatske daljinske plivačice Dine Levačić za vrijeme koronavirusa
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Trening hrvatske daljinske plivačice Dine Levačić za vrijeme koronavirusa
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Split: Trening hrvatske daljinske plivačice Dine Levačić
15.03.2023.
u 10:38
Zahvalila je roditeljima te istaknula kako su iza nje usponi i padovi, ozljede i oporavci. Od Havaja do Škotske - pogledajte što je sve 'pokorila'.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska plivačica Dina Levačić (27) jučer se na Novom Zelandu upisala u povijest. Splićanka je završila preplivavanje Cookovog prolaza, posljednjeg kanala koji joj je nedostajao u kolekciji takozvanih "Oceanovih sedam", i time postala najmlađa žena u povijesti koja je završila slavni maraton.

Na cilj je Levačić stigla nešto prije 7 sati ujutro po hrvatskom vremenu nakon 11 sati plivanja, uz visoke valove i temperaturu mora od oko 16 stupnjeva. Izniman pothvat usput se dobro isplanirao i vremenski jer ga je Dina zaključila baš na svoj 27. rođendan. Ukupno je 23. osoba u povijesti koja je preplivala svih sedam velikih kanala.

Povodom velikog uspjeha, oglasila se na Faceboku. 

- Godine iza mene bile su pune odricanja, rada i truda. Bilo je uspona i padova, manjih ozljeda i oporavaka s kojima smo se borili moj tim (čitaj, mama i tata) i ja. Sve to vrijedilo je, jer danas sam 23. osoba na svijetu koja je preplivala Ocean Seven. Ako kažem da sam ponosna do neba, malo sam rekla - napisala je.

Prije tjesnaca između Sjevernog i Južnog otoka Novog Zelanda, Dina, inače magistrica edukacijske rehabilitacije, je redom preplivala kanale Catalina u Kaliforniji (2017.), La Manche (2017.), Molokaʻi na Havajima (2018.), Tsugaru u Japanu (2019.), Gibraltarska vrata (2022.) te Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske (2022.).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.